URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Decembrie 2023, 18:12

Prefectul Dumitru Ţiplea, despre perchezițiile de la Permise și Înmatriculări: "Mi-au fost semnalate inadvertențe în activitatea serviciului"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucru rar pentru o instituţie publică vizată de o anchetă privind posibile fapte de corupţie, Prefectura Bihor a transmis, joi, o scurtă informare legată de percheziţiile DNA şi DGA care se desfăşoară la Serviciul Permise şi Înmatriculări, aflat în subordinea ei. Prefectul judeţului, Dumitru Țiplea, a explicat că anchetatorii i-au solicitat suportul şi i-au semnalat problemele din activitatea serviciului.

Potrivit documentului, procurorii DNA Oradea, cu sprijinul ofițerilor DGA Bihor, au ridicat documente și imagini la sediul Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculări Bihor, activităţile vizând "existența unor suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni în legătură cu serviciul de către anumiți funcționari", se spune în comunicat.

Prefectul a lăsat să se înţeleagă că ştia de anchetă, care priveşte "inadvertențe în activitatea serviciului".

"Din momentul în care mi s-a solicitat suportul și mi-au fost semnalate inadvertențe în activitatea serviciului, am asigurat tot sprijinul pentru ca ancheta să se poată desfășura eficient, iar cei responsabili să fie sancționați conform legii. Apreciez eforturile celor de la Direcția Generală Anticorupție pentru a identifica neregulile din cadrul acestui serviciu", a transmis Dumitru Ţiplea, adăugând că prioritatea lui e să asigure funcţionalitatea serviciului în condiţii optime şi în continuare.

"Cetățenii trebuie deserviți în continuare și atenția mea se îndreaptă spre a rezolva prompt această situație”, a precizatȚiplea, în contextul în care, potrivit unor surse, ar fi audiat de anchetatori întregul personal al serviciului.

Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculări Bihor este o structură a Ministerului de Afaceri Interne, dublu subordonată. Instituția Prefectului organizează activitatea curentă, asigurând elementele de logistică precum spațiul de funcționare, dotările și programul de lucru, iar structura centrală din MAI - Direcția Generală Permise și Înmatriculări - organizează și controlează metodologic activitatea, elaborează normele și procedurile de lucru, gestionează activitatea de pregătire a resurselor umane și răspunde de punerea în aplicare a reglementărilor legale în domeniul permiselor și înmatriculărilor.

După cum a relatat deja BIHOREANUL, în cursul după amiezii de joi, DNA Oradea şi DGA Bihor desfăşoară percheziţii la Serviciul judeţean Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în cadrul unei investigații privind posibile fapte de corupție și asimilate celor de corupție. Anchetatorii au blocat toate intrările în instituţie şi au solicitat clienţilor să părăsească incinta. 

Programul instituției cu publicul a fost oprit pe durata descinderilor. „Până la finalizarea acţiunii poliţiştilor DGA şi a procurorului DNA, activitatea în Serviciul Regim Permise și Înmatriculări a fost suspendată. Cel mai probabil, această suspendare se va întinde pe toată ziua de joi. Programul se va relua în cursul zilei de vineri, în condiţii normale”, a declarat pentru BIHOREANUL şefa Cancelariei Prefectului, Ligia Oală.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
perchezitii
au facut perchezitii si acasa la functionarii de la imatriculari?ce masuri s-au luat impotriva celor care vin cu dosare fara imputernicire smd in fiecare comuna si orasel din judet este cite un intermediar care contra unei sume de 50-100 euro se ocupa de introducerea actelor , acestia au autorizatii ? bani la negru?fara plata de impozite pe venit? la 10 dosare pe zi cistiga 500 euro fara sa faca nimic, doar o deplasare la serv imatriculari
Postat 08 Decembrie 2023, 18:02 de trifa-valeria-ana
Nu de destept l-a pus birtinezul perfect!
1.Cine sunt parchetarii/militistii de la judiciar care l-au informat? 2.Trebuia deindata sa se adreseze parchetului (cred ca la cel de pe langa iccj) sesizand ca a intrat in posesia unor date pe care nu avea dreptul sa le cunoasca. s.a.m.d. Poate un cititor avizat ii pune perfectului sub brad o sesizare catre procurorul sef al parchetului de pe langa iccj. P.S. Limba i-a fost data omului sa-si ascunda gandurile, nu sa-si arate...
Postat 08 Decembrie 2023, 09:47 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON