Pentru că era acuzat de Occident că pune pumnu-n gură poporului, Ceauşescu a convocat o mare adunare populară în care să le dea veşti proaste românilor. Prin asta spera ca lumea să se revolte şi să vadă şi capitaliştii că la noi e democraţie şi sunt proteste împotriva politicii partidului.
I-a anunţat că salariile se reduc la jumătate şi se dublează orele de muncă. Oamenii, în loc să protesteze, au scandat "Ceauşescu - PCR". Apoi i-a anunţat că nu vor mai avea niciodată concedii. Degeaba. Oamenii tot "Ceauşescu - PCR". Exasperat, a crezut că-i scoate din amorţeală anunţând că tot al treilea angajat va fi spânzurat. Linişte. Doar un participant, timid, l-a întrebat: "Tovarăşe secretar general, venim cu funia de acasă sau ne-o dă sindicatul?".
Cam aşa e şi cu preţul benzinei în România. Conform protestelor de săptămâna trecută, doar 12 bihoreni consideră prea mare preţul la combustibil şi au iniţiat o formă de protest. Iar Guvernul se face că plouă, pentru că orice zi care trece cu preţul neruşinat al benzinei neschimbat înseamnă menţinerea salariilor nesimţite în administraţie, căci Statul Român foloseşte 40% din resurse pentru salarii, spre deosebire de ţările occidentale, unde ponderea este de 25%.
Dacă, poate, în alte părţi ale ţării protestele vor fi mai contondente, în Bihor sigur nu se va întâmpla nimic, pentru că mămăliga explodează extrem de rar, iar pe aici nu prea găseşti mămăligă.
Povestea cu benzina se aseamănă foarte mult cu cea a parcărilor. În ciuda noilor preţuri, de 8 lei pe oră în zona roşie, orădenii preferă aceste locuri decât să dea 3 lei pe oră în parcările supraetajate. Mă întreb cât va trebui să se facă benzina ca să ajung să văd mai mulţi cetăţeni mergând pe jos sau tramvaiele pline cu cei care au decis să renunţe la automobile.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.