URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 19 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Octombrie 2024, 16:17

Porți deschise și petrecere Valtryp la împlinirea a 30 de ani ca furnizor pentru mărci auto de prestigiu, cu muncitori plătiți și cu 9.000 de lei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Exact în ziua în care, cu trei decenii în urmă, intra pe piața mondială a producției de volane, firma orădeană Valtryp a sărbătorit evenimentul cu o petrecere la care au participat toți cei peste 250 de angajați, de la mic la mare, cu familiile lor.

„Am devenit o mare familie noi toți”, spune Valeriu Trip, fondatorul companiei care și-a asigurat pentru anul viitor o creștere a producției cu aproape 25%, având comenzi până în anul 2030.

Din casa familiei

Pe 18 octombrie 1994, orădeanul Valeriu Trip purta prima discuţie cu cea mai mare companie din sectorul automotive specializată în volane, Takata de astăzi, iar patru luni mai târziu firma pe care tocmai o înființase, Valtryp, făcea primul export de volane îmbrăcate în piele, pentru Jaguar X 100 şi Jaguar X 200.

Dacă în urmă cu 30 de ani producția se făcea în propria locuință și apoi s-a mutat într-o hală a fostei întreprinderi Metalica, din 2019 fabrica funcționează într-o construcție modernă realizată în Parcul Industrial II din Oradea, pe strada Anghel Saligny.

Ziua Porților Deschise

În fața acestei fabrici a și început, vineri seară, sărbătoarea Valtryp, la care au fost invitați oficiali locali precum primarul Oradiei, Florin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, deputatul Ioan Mang, directorul AJOFM, Békési Csaba, președintele Consiliului Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Ioan Mintaș, și alții, inclusiv colaboratori ai Valtryp.

După o scurtă slujbă religioasă de mulțumire, fondatorul companiei i-a invitat pe toți să viziteze locul unde se fabrică volane îmbrăcate în piele și în lemn pentru Porsche, Mercedes, BMW, VW, Audi, Toyota, Honda, Skoda și alte mărci de prestigiu, iar apoi a oferit o petrecere la care, bineînțeles, au participat toți cei 265 angajați.

„Am fost toți egali”

Angajații Valtryp și invitații au fost întâmpinați la sala de evenimente Armonia cu un concert de pian, după care au susținut un recital soții Florina și Florin Mariș Hinsu, soliști de muzică ușoară și de muzică populară.

„A fost muzică pentru toate gusturile, toți am fost egali și toți ne-am simțit ca într-o mare familie, pentru că asta și doresc, nu doar să muncim împreună, ci și să sărbătorim împreună”, a explicat BIHOREANULUI Valeriu Trip (foto).

Petrecerea, la care angajații au participat cu soții, soți, prieteni și prietene, a ținut până la ora 3.00 dimineața.

În continuă dezvoltare

Iar de muncă este. „Avem comenzi și contracte de furnizare încheiate până în 2030, iar anul viitor vom avea o dezvoltare a producției de 24,6% față de acest an, pe fondul creșterii volumului de comenzi”, spune Valeriu Trip.

De altfel, în această perioadă firma este în procedură de contractare cu producătorul luxoasei mărci Maybach, pentru furnizarea de centuri de siguranță.

„Pentru că suntem în continuă dezvoltare, facem angajări în continuare. Și mâine am mai angaja 150 de persoane, dacă am avea de unde”, afirmă fondatorul și directorul general al companiei.

La Valtryp se lucrează într-un singur schimb, de la ora 7.00 la 15.50, cu transportul asigurat, având și două pauze în această perioadă. Salariile oferite pornesc de la 3.500 lei net și ajung, potrivit lui Valeriu Trip, și până la 9.200 lei net pentru muncitorii cu rezultatele cele mai bune din punct de vedere cantitativ și calitativ.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
stapan de sclavi?
"Salariile oferite pornesc de la 3.500 lei net și ajung, potrivit lui Valeriu Trip, și până la 9.200 lei net pentru muncitorii cu rezultatele cele mai bune din punct de vedere cantitativ și calitativ."adica intre 700 si 1800 eur ptr munca minutioasa ,munca care considerata calificata la vest de romania e remuunerata incepand de la 1200 eur.
Postat 19 Octombrie 2024, 16:37 de florea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5778 RON
  • 1 EUR = 4.972 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON