Scriam recent despre legătura indestructibilă între porcii domnului Pazuric şi angajaţii Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Cluj, veniţi în control să dea o formă de legalitate funcţionării celei mai mari cocine din Oradea. Domnii de la Cluj s-au simţit lezaţi şi au cerut dreptul la replică.
Citez: "Afirmaţiile întrec limita unui jurnalism ce se vrea incisiv şi încalcă regula relaţiei care trebuie să existe între o instituţie publică şi una de presă, regulă bazată pe colaborare şi respect reciproc. Mai mult decât atât, ar fi fost deontologic să vă informaţi înainte de a scrie un astfel de articol şi să nu construiţi un material doar prin citarea unor păreri personale, jignitoare, la adresa tuturor angajaţilor instituţiei noastre"...
Eu înţeleg situaţia ingrată în care sunt puşi slujbaşii din instituţiile de stat, unde de obicei şefii sunt cu foloasele şi subalternii cu ponoasele. Am trecut şi peste faptul că toate concluziile ARPM Cluj sunt transcrise dintr-un studiu plătit de domnul Pazuric, care ne lămurea că porcii put a esenţă de trandafir...
Dar m-am decis să scriu acel editorial văzând următoarea frază dispreţuitoare, preluată de actul de control: "Factorii de disconfort sunt indicatori subiectivi şi nu se pot cuantifica într-o formă matematică care să permită o evaluare de risc".
Pe această logică, n-am decât să mă duc la Staţia de epurare şi să încarc un camion cu dejecţii, jumătate să-l basculez în faţa vilei domnului Pazuric, iar jumătate în faţa sediului ARPM Cluj, şi nici o autoritate nu-mi poate face nimic. Ce nu poate fi modelat matematic nu există, implicit nici putoarea, nu-i aşa?
În rest, le doresc sănătate tuturor angajaţilor Agenţiei şi închei cu tradiţionala urare: "Să mirosiţi bine!".
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.