URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 August 2021, 17:11

Pompierii români aflați în misiune în insula Evia, lăudaţi de greci: "Viteza, organizarea, meticulozitatea şi reflexele sunt uimitoare"

Pompierii români aflați în misiune în insula Evia, lăudaţi de greci: 'Viteza, organizarea, meticulozitatea şi reflexele sunt uimitoare' (Sursa foto: Facebook - Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jurnaliştii unui site de ştiri grec îi laudă pe pompierii români care sunt în misiune în insula Evia, unde localizează focarele şi sting flăcările. Grecii îi aseamănă pe salvatori cu nişte extratereştri care se mişcă foarte repede şi folosesc tehnologii moderne pentru a supraveghea incendiile de vegetaţie.

"Ce au făcut pompierii români când au ajuns în Evia de grecii s-au uitat la ei ca la... extratereştri? Viteza, organizarea, meticulozitatea şi reflexele instinctive sunt uimitoare", au scris jurnaliştii de la Fimes.gr, potrivit Hotnews.ro.

Grecii apreciază viteza de organizare şi meticulozitatea românilor care, la sosirea în Evia, au înfiinţat rapid un sediu independent faţă de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering şi logistică proprii.

"Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcţia vântului şi au folosit tehnologie de ultimă generaţie pentru localizarea incendiilor. În acelaşi timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă şi, cu furtunurile racordate între ele pe distanţe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulaţia. Aşadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranţă o oglindă a unei ţări dezvoltate şi nu una subdezvoltate, aşa cum mulţi o văd", se mai arată în articolul publicaţiei elene.

Cei peste 100 de pompieri români au ajuns sâmbătă în Atena, iar 45 dintre ei au fost trimişi duminică în insula Evia, zona Spathari, unde participă la prima lor misiune din Grecia, care se confruntă de 13 zile cu incendii uriașe de vegetație care pun în pericol viața locuitorilor și a animalelor. 

Acţiunea lor continuă şi luni, aceștia începând de la ora 8 să acţioneze pentru lichidarea incendiilor care au cuprins vegetaţia uscată şi fondul forestier din zona Spathari.

Ei lucrează cu şase autospeciale de stingere şi două cisterne cu apă. Alţi şase salvatori din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă au misiunea de a alimenta maşinile de lucru cu apă, dar şi să creeze nişte culoare, cu ajutorul drujbelor, pentru a limita propagarea incendiilor, mai notează Hotnews. 

Printre pompierii români care intervin în zona Spathari se numără și doi bihoreni de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana: plutonier Florin Mădălin Sălăgean și plutonier major Cătălin Andrei Mada, din cadrul Detaşamentului 1 Oradea, respectiv al Gărzii 1 Mai.

La întreaga misiune a pompierilor români asistă şi un ofiţer elen care este responsabil cu buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Sa te invelesti
::::)))
Postat 09 August 2021, 23:51 de Sandu2100
Felicitari pompierilor
KP incearca sa te interesting in streang
Postat 09 August 2021, 23:51 de Sandu2100
Păcat că nu faci primăvară cu un singur pompier.
Asta este o 3chipă care face parte din "Forța Europeană de Intervenție în caz de ...", din care face parte și ISU cu un detașament. În România nu are decât activități teoretice și de pregătire internă. La noi ard spitale, cluburi, fabrici și depozite, iar stingerea se face adeseori după ce se se răcește cenușa. Așa a fost dintotdeauna țara asta. Tot ce-i bun merge la export, pe bani de nimic, iar ce rămâne nevândut se oferă pieței interne la prețuri prohibite.
Postat 09 August 2021, 20:39 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON