URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Septembrie 2021, 15:40

Pompierii bihoreni verifică şcolile din judeţ. Care sunt principalele nereguli descoperite

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru a se asigura că elevii şi profesorii vor fi în siguranţă în unităţile de învăţământ, angajaţii ISU Crişana fac controale şi instruiri în toate şcolile din judeţ.

"De la începutul anului, personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" a desfăşurat peste 100 de activităţi de control şi instruire la şcolile din judeţ, numai în luna august a.c. fiind efectuate peste 25 astfel de acţiuni", se arată într-un comunicat transmis marţi de ISU Crişana.

Concret, pompierii au făcut, din ianuarie până pe 6 septembrie, 116 controale la grădiniţe, şcoli primare, şcoli gimnaziale şi licee din 66 de localităţi din întreg judeţul.

În urma verificărilor, au fost depistate 934 de nereguli pe linia apărării împotriva incendiilor, dintre care 185 au fost remediate pe timpul controalelor. Pentru problemele depistate, pompierii au dat 711 avertismente şi 25 de amenzi, în valoare totală de 25.000 de lei.

"Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, neasigurarea limitării propagării incendiului în interiorul construcţiei şi la vecinătăţi, nefuncţionarea iluminatului pentru evacuarea din clădire, deficienţe de ordin organizatoric etc.", se mai arată în comunicat.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, dintre cele 888 de clădiri de învăţământ din Bihor, 664 nu necesită autorizaţie ISU, 136 deţin acest document, dar 88 nu îl au. Vestea bună este că, din acestea, 57 sunt în curs de autorizare.

Mai bine să previi

În timpul controalelor, pompierii au organizat şi 126 de instruiri, la care au participat 1045 de cadre didactice şi personal auxiliar din cadrul unităţilor de învăţământ şi 87 de exerciţii de evacuare şi intervenţie, în care au fost implicate 2.146 de persoane (preşcolari, elevi şi cadre didactice).

De asemenea, pe parcursul primelor opt luni ale anului, exceptând perioada vacanţelor şcolare, pompierii au derulat şi acţiuni de informare preventivă şi pregătire a elevilor şi cadrelor didactice.

"Pompierii militari bihoreni vor continua şi în perioada următoare acţiunile de control la unităţile de învăţământ din judeţ, scopul acestora vizând înlăturarea deficienţelor pe linia apărării împotriva incendiilor şi aplicarea legalităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă", a mai transmis ISU.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON