URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 August 2021, 19:42

Poluare pe Crişul Repede, din cauza unei avarii la reţeaua de canalizare menajeră: Garda de Mediu a cerut intervenţia Companiei de Apă şi ABA Crişuri (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O sesizare transmisă de o cititoare a BIHOREANULUI, care semnala o poluare a Crişului Repede în dreptul podului Decebal din Oradea, a dus la descoperirea unei avarii la sistemul de canalizare al oraşului, în zona străzilor Ştefan cel mare, Berzei şi Olimpiadei.

"Lângă podul Decebal curge o apă dintr-o conductă, sub blocul nou făcut, în locul restaurantului. Miroase îngrozitor, apa e foarte murdară şi nu ştim ce este", a fost mesajul transmis  săptămâna trecută de cititoare.

Orădeanca a transmis şi o înregistrare video în care se vedea apa de culoare cenuşie, pe alocuri înspumată, care se deversa continuu în Crişul Repede.

Sesizat, luni, de reporterul BIHOREANULUI, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu, a verificat situaţia, poluarea persistând încă la momentul descinderii. "Am alertat Compania de Apă Oradea şi pe reprezentanţii ABA Crişuri. Este o avarie la sistemul de canalizare", a explicat comisarul de mediu.

Concret, canalizarea din zonă s-a înfundat şi toată apa uzată menajeră de la locuinţele şi firmele de pe străzile Ştefan cel Mare, Berzei şi Olimpiadei se vărsa, de aproape o săptămână, printr-o gură de vizitare, în Pârâul Sălbatic, un pârâu intubat care traversează zona, iar de acolo în Crişul Repede.

"Mi s-a spus că avaria se repetă de ori de câte ori plouă, dar că urmează să se facă lucrări de modernizare la acea reţea de canalizare, în toamnă, şi se va rezolva problema. Marţi dimineaţa vor merge să dezinfecteze şi să spele conducta aceea de lângă Podul Decebal, ca să nu mai miroase", a mai spus Şerbănescu.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Desființați comisia de urbanism și svoateți din primărie toți "neterminații" independenți.
Cum să lași o conductă de evacuare care vine din Ștefan cel Mare până-n Criș, sub un bloc nou construit? Cum de s-a dat autorizația de construire, fără a lăsa pe traseu canalizării guri de vizitare și intervenție libere de construcții? Cât de tembel poți fi, ca edil, să nu te gândești la eventuale consecințe constructive? Vorba "primului liberal al țării", ori ești precaut ori ești prost. Poți să rămâi prost, nicio problemă, dar nu pe bani publici din care să-ți faci averea.
Postat 24 August 2021, 09:10 de KP
Celeritate domle'
Care va sa zica, institutia statului competenta sa constate incalcari ale normelor de mediu si sa ia ori sa ceara luarea masurilor necesare nu s-a deranjat la sfarsit de saptamana si nici in weekend. A asteptat dulcea zi de luni ca sa faca o vizita in locul cu pricina...ca doar fauna si vegetatia Crisului era tot in weekend...si nu avea nevoie de ajutor.
Postat 23 August 2021, 20:42 de Ioan75
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON