URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Septembrie 2024, 08:22

Polo: CSM Oradea a învins şi PAOK Salonic şi are nevoie de un punct în duelul cu marea favorită AN Brescia

Polo: CSM Oradea a învins şi PAOK Salonic şi are nevoie de un punct în duelul cu marea favorită AN Brescia (foto: CSM Oradea - Polo Oficial / Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Oradea au făcut un nou joc bun şi au obţinut o nouă victorie importantă în turneul Grupei C din faza preliminară a Ligii Campionilor Europeni, turneu care îl găzduiesc în această săptămână la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”.

De această dată, sâmbătă seara, bihorenii s-au impus în faţa grecilor de la PAOK Salonic, pe care i-au învins cu scorul de 11-8. Astfel, CSM a ajuns la a treia victorie din tot atâtea posibile la turneu, având punctaj maxim şi fiind singura echipă neînvinsă până acum. În clasament, orădenii sunt pe primul loc.

Gardasevic, 5 goluri

Elevii antrenorului Petar Kovacevic au început foarte bine jocul şi, după ce la prima pauză au avut doar 2-1, la jumătatea disputei au ajuns să conducă cu 7-2. Aceasta după ce au avut un sfert al doilea în care s-au dezlănţuit şi au marcat de cinci ori, timp în careu au primit un singur gol.

În acest fel, bihorenii şi-au făcut mai uşor meciul, fapt care s-a simţit după pauza mare, când au mai redus motoarele, permiţând echipei elene să reducă din handicap. Cei de la PAOK s-au apropiat la două goluri, scor 9-7 şi 10-8, dar ultimul care a marcat a fost Filip Gardasevic, iar jocul s-a încheiat cu victoria meritată a CSM-ului, scor 11-8.

Filip Gardasevic a fost de departe cel mai bun marcator al meciului, cu 5 goluri, în timp ce David Belenyesi a înscris şi el de două ori, iar Tiberiu Negrean, Ivan Gusarov şi Petar Velkic şi-au trecut şi  ei o dată numele pe lista marcatorilor.

De la PAOK, Christos Bitsakos a fost cel mai eficace, cu 3 reuşite.

Din nou portarul Lazar Dobozanov a avut intervenţii importante pentru CSM. De altfel, echipa, per ansamblu, a practicat un joc bun, doar pe final, când a fost asigurat un anumit avantaj pe tabelă, a apărut un recul, posibil şi pe fond de oboseală, cum avea să precizeze, la finalul întâlnirii, căpitanul Tiberiu Negrean.

Levente Vancsik nu a jucat de această dată, el ispăşindu-şi prima etapă din cele două de suspendare, după ce la partida ce vineri a primit direct cartonaşul roşu, după o intervenţie considerată violentă asupra unui adversar. A revenit însă Petar Velkic, care a reuşit să şi înscrie.

Înfrângere surprinzătoare pentru AN Brescia

În etapa a III-a, desfăşurată în prima parte a zilei de sâmbătă, CSM Oradea a stat, în timp ce PAOK Salonic a învins la limită, cu 11-10, echipa Enka SC Istanbul, iar Spandau 04 Berlin a trecut surpinzător de marea favorită a turneului, AN Brescia, cu scorul de 9-7.

În etapa a IV-a, de sâmbătă seara, în celălalt joc, AN Brescia a învins cu scorul de 16-9 echipa turcă Enka SC Istanbul.

Astfel, situaţia în partea superioară a clasamentului s-a complicat puţin, trei echipe, CSM Oradea, Spandau 04 Berlin şi AN Brescia având şanse reale de a prinde locul 1, singurul care duce pe tabloul principal al Ligii Campionilor Europeni.

În prezent, CSM Oradea are 9 puncte, maximum posibile, AN Brescia şi Spandau Berlin, câte 6 puncte, PAOK Salonic are 3 puncte, iar Enka Istanbul, de pe ultimul loc, nu a reuşit să cucerească vreun punct.

Duminică, în ultima etapă, de la ora 10, Spandau Berlin va juca în compania celor de la Enka Istanbul, iar de la ora 12, în meciul decisiv de câştigare a grupei şi, implicit, de calificare în faza principală a grupelor Ligii Campionilor, CSM Oradea se va lupta cu AN Brescia.

Calculele calificării

Pentru a termina pe primul loc, formaţia orădeană are nevoie de cel puţin un rezultat de egalitate la finele timpului regulamentar.

Se ştie că la meciurile de polo, la rezultat egal, se trece la executarea loviturilor de departajare de 5 metri. Echipa care câştigă însă la penalty primeşte doar două puncte, şi nu trei, faţa de echipa care câştigă în timpul regulamentar de joc. În schimb, echipa care pierde la penalty primeşete un punct, faţă de echipa care pierde în timpul regulamentar de joc, care nu primeşte vreun punct în calsament.

Ca urmare, în partida de duminică, CSM Oradea are nevoie de cel puţin un punct pentru a câştiga grupa.

În caz de egalitate de puncte între echipele de pe primul loc, atunci departajarea se face după jocurile directe dintre cele trei.

Dacă Spandau Berlin va câştiga jocul programat la ora 10 cu turcii de la Enka Istanbul, ceea ce e foarte probabil, atunci, pentru a termina pe primul loc, AN Brescia are nevoie de o victorie cel puţin trei goluri în meciul cu CSM Oradea. De aici rezultă că jocul de la ora 12 dintre orădeni şi italienii de la Brescia se anunţă care pe care, cu bihorenii sperând să obţină cel puţin un punct din acest meci, iar cu italienii nevoiţi să bată la cel puţin trei goluri diferenţă. Va rezulta un meci foarte încrâncenat şi disputat, iar echipa orădeană are nevoie mai mult ca oricând de aportul publicului la acest joc.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4662 RON
  • 1 EUR = 4.9738 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON