URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Noiembrie 2020, 12:50

Poliţia Locală Oradea, cu "lupa" pe ţarcuri: Orădenii care aruncă gunoaie pe lângă pubele riscă amenzi de până la 2.000 de lei! (FOTO)

Poliţia Locală Oradea, cu 'lupa' pe ţarcuri: Orădenii care aruncă gunoaie pe lângă pubele riscă amenzi de până la 2.000 de lei! (FOTO) foto: Ovi D. Pop
Poliţia Locală Oradea, cu 'lupa' pe ţarcuri: Orădenii care aruncă gunoaie pe lângă pubele riscă amenzi de până la 2.000 de lei! (FOTO) foto: Primăria Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru că în jurul a circa 100 de incinte cu deşeuri din Oradea se adună frecvent gunoaie, viceprimarul Arina Moş le-a cerut poliţiştilor locali să supravegheze intens toate ţarcurile şi să-i amendeze pe cei care abandonează deşeuri în afara recipientelor puse la dispoziţie de RER Vest.

Amenzi între 1.000 şi 2.000 lei

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Oradea, agenţii vor demara marţi aceste monitorizări, în cadrul unei campanii intitulate "Zonele vulnerabile sub lupa Poliţiei Locale".

"Pe zona de curăţenie, întotdeauna e loc de mai bine. Există zone ale oraşului unde orădenii sunt extrem de disciplinaţi, înţeleg şi apreciază eforturile făcute de ani de zile de către administraţia publică locală, însă din păcate există şi zone vulnerabile, unde putem disciplina doar prin amenzi. În acest sens, încurajez Poliţia Locală Oradea să îşi facă treaba", a declarat viceprimarul Arina Moş, citată în comunicat.

Potrivit Regulamentului de salubritate a municipiului Oradea, amenzile pentru cei care aruncă ilegal gunoaie sunt cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

Sesizaţi problemele!

În Oradea sunt 800 de incinte destinate depozitării deşeurilor din cartierele de blocuri, iar la aproximativ o sută dintre acestea apar în mod repetat depozitări neregulamentare ale deşeurilor.

Gunoaiele sunt abandonate clandestin fie de locatarii blocurilor, fie de proprietarii de case care nu au contracte de salubritate şi, astfel, îşi lasă mizeriile lângă pubelele asociaţiilor de proprietari. De asemenea, se mai întâmplă ca sistemele de închidere a incintelor să se defecteze, un motiv în plus ca gunoaiele să apară în jurul lor.

"Pentru oricare dintre aceste situaţii, locatarii sunt rugaţi să facă cât mai repede sesizări către Primăria Oradea, fie prin aplicaţia mobilă gratuită "Oradea City Report", fie direct la Dispeceratul Poliţiei Locale, la telefon 0259.969. De reţinut faptul că cetăţenii vor putea sesiza inclusiv eventualele defecţiuni ale sistemului de închidere a incintelor, care vor fi astfel remediate", a mai transmis Primăria.

Pentru a-i determina pe orădeni să încheie contracte de salubritate, Poliţia Locală a cerut operatorului de salubritate RER Vest situaţia contractelor active, respectiv a celor suspendate sau reziliate. Conform regulamentului de salubritate, toţi locuitorii oraşului sunt obligaţi să încheie un contract cu operatorul RER Vest.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
"Amendez,deci exist" versus "Pompierul piroman"
Sunt doua filme de scurt-metraj care ruleaza in oradea-mare.Introducere: Oradeanul produce gunoi,direct proportional cu nivelul de trai.Ce face omul cu gunoiul? Pai,scapa cumva de el...Aici intervine geniul edililor:Hai sa facem gunoiul rentabil.Zis si facut:Ne-am scremut indelung si am gasit un privat care sa se ocupe de gunoi si sa ne scape de batai de cap. Privatul s-a executat si a emis regula de trei simpla:"Conform regulamentului de salubritate, toţi locuitorii oraşului sunt obligaţi să încheie un contract cu operatorul RER Vest.".Prin urmare ,a inchis tarcurile de gunoi dimpreuna cu firma Arikan,slavit sa-i fie numele.Rezultatul se vede in poza.Din lipsa de ocupatie si pentru divertisment,pompierul se gindi sa mai dea foc la ceva,si puse pe jar ditamai Politia locala,foarte ocupata sa dea amenzi pentru nepurtarea mastii:"Potrivit Regulamentului de salubritate a municipiului Oradea, amenzile pentru cei care aruncă ilegal gunoaie sunt cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.". Sa fie primit. Urmeaza angajari in politie pentru detectarea si executarea contravenientilor.Pastele mamii voastre, cu fractii cu tot.VREAU doar un loc unde sa-mi pot arunca gunoiul,fara cartela,fara camere de supraveghere,fara politie,fara amenzi...asa,ca pe vremuri ,cind ma trimitea mamica cu galeata la tomberon.Mai lasati-o darcului de dezvoltare si ocupati-va de problemele de zi cu zi ale oamenilor.Auzi la ei: " toţi locuitorii oraşului sunt obligaţi". Obligati-va voi,ca v-ati pus in slujba locuitorilor urbei...
Postat 17 Noiembrie 2020, 19:48 de excalibur
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON