URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Noiembrie 2021, 17:00

Poliţia Locală Oradea cere sprijinul cetățenilor pentru reducerea numărului de cerşetori

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Locală Oradea cere sprijinul cetățenilor pentru reducerea numărului cerşetorilor. În două săptămâni, agenţii au ridicat din stradă 33 de adulţi și opt minori care practicau apelul la mila publică.

33 de adulţi şi opt minori...

Potrivit unui comunicat al municipalităţii Poliţia Locală Oradea, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea şi Poliţia Municipiului au demarat în cea de-a doua săptămână din noiembrie o acţiune de limitare a numărului de persoane care apelează la mila publică pe raza municipiului.

"Acţiunile derulate în acest format de parteneriat instituţional au debutat în data de 8 noiembrie 2021. Până acum au fost identificate 33 de persoane adulte, însoţite de opt minori", a transmis Primăria.

Cele trei instituţii au făcut un apel la orădeni pentru a le sprijini eforturile. "Atragem atenţia asupra faptului că acest fenomen poate fi combătut eficient doar cu sprijinul orădenilor, pe care îi încurajăm să ne devină parteneri, anunţând imediat Poliţia Locală", se menţionează în comunicat.

Semnatarii apelului au cerut inclusiv ajutorul reprezentanţilor hypermarket-urilor din oraş, având în vedere numărul tot mai mare de cerşetori care le abordează clienţii în parcări.

"În sprijinul acţiunii de descurajare a cerşetoriei, solicităm reprezentanţilor centrelor comerciale în raza cărora este observată prezenţa unor persoane care cerşesc să acţioneze responsabil şi să sesizeze aceste situaţii, prin intermediul firmelor de pază care asigură securitatea perimetrului", a transmis Primăria.

Aleşd, Tinca, Vadu Crişului...

Problema cerşetoriei este cu atât mai dificil de soluţionat cu cât majoritatea celor ridicaţi din oraş în timp ce apelau la mila publică nici măcar nu sunt din Oradea.

"În urma acţiunilor din ultimele săptămâni am constatat că persoanele care apelează la mila publică sunt cam aceleaşi. Majoritatea nu sunt din Oradea, vin din zona Aleşd, Tinca, Vadu Crişului", a declarat pentru BIHOREANUL directorul DASO, Anca Grama.

Cerşetorii ridicaţi din oraş sunt legitimaţi de poliţia locală şi duşi la Azilul de Noapte, unde angajaţii DASO le fac o scurtă anchetă socială.

"Încercăm să vedem cine sunt aceşti oameni, ce probleme au şi cum îi putem ajuta. Cei din alte localităţi, care constituie majoritatea, sunt îndrumaţi apoi în localităţile de domiciliu", a spus Grama.

Cu ocazia controalelor făcute în teren, poliţiştii locali confiscă de la cerşetori sumele de bani obţinute din apelul la mila publică pentru a-i împiedica să revină în Oradea cu trenul sau autobuzul.

În medie, la ultimele controale persoanele ridicate din stradă aveau asupra lor sume între 40 şi 80 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cersetori
În afara de ala din duba ați mai văzut cerșetori care sa poarte masca virgula cind cerșesc?
Postat 23 Noiembrie 2021, 06:49 de User anonimizat
mai
Ar fi ajutat sa lase domnii politisti si date de contact, nu asa generic politia locala ca poate nu toata lumea stie cum dai de ei.
Postat 22 Noiembrie 2021, 23:52 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON