URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 26 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Octombrie 2024, 18:42

Poliţia Bihor despre noile percheziţii: Administratorul unei firme din Beiuş a ascuns încasări de 1 milion de lei

Poliţia Bihor despre noile percheziţii: Administratorul unei firme din Beiuş a ascuns încasări de 1 milion de lei foto: generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Bihor a făcut publice informaţii despre noile percheziţii derulate miercuri, dezvăluind că acestea au vizat o firmă din Beiuş din domeniul producţiei de mobilă, al cărei administrator şi-a lăsat angajaţii fără contribuţii la Pensii şi Sănătate, a înregistrat în evidențele contabile ale societății cheltuieli fictive de peste 240.000 lei şi a ascuns încasări de 1 milion de lei, pentru a fenta plata dărilor către bugetul de stat.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, în caz s-au dispus trei percheziţii domiciliare, toate în municipiul Beiuş, la imobilele reprezentând sediul și punctul de lucru al firmei și la domiciliul administratorului, un beiuşean în vârstă de 59 ani.

„Activităţile s-au derulat într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracțiunilor de reținerea şi neplata, încasarea şi neplata, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege, a impozitelor şi contribuțiilor datorate bugetului de stat, în formă continuată respectiv evaziune fiscală", se arată în informarea transmisă. 

Firma Samakomob Sofa, care are ca obiect de activitate producția de mobilă, este în faliment de anul trecut, după cum a aflat BIHOREANUL, şi tot de atunci, la sesizarea ANAF, administratorul societăţii a intrat în colimatorul poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor, pentru suspiciuni de evaziune fiscală. 

Concret, după cum susţin anchetatorii, în perioada martie 2022 – august 2023, bărbatul de 59 de ani, ar fi reținut obligațiile fiscale cu stopaj la sursă, respectiv contribuția de asigurări sociale, contribuția pentru asigurări de sănătate și impozitul pe veniturile din salarii, datorate de către societate, dar nu le-ar fi virat la bugetul de stat, în termenul legal, adică în cel mult 60 de zile de la termenul de scadență. 

Totodată, spun anchetatorii, în luna noiembrie 2022, administratorul firmei ar fi înregistrat în evidențele contabile ale societății cheltuieli fictive, reprezentând servicii cu chirii, în valoare de 245.181 de lei, iar în perioada iunie 2022 – aprilie 2023, acesta ar fi omis să înregistreze, în tot sau în parte, operațiunile comerciale derulate cu clienți, persoane juridice, în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei. 

Scopul administratorului, susţin anchetatorii, era de a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, prejudiciul estimat până în acest moment al cercetărilor fiind de aproximativ 855.000 de lei, reprezentând TVA, impozit pe profit și contribuții cu stopaj la sursă. „În contul prejudiciului, au fost recuperați aproximativ 230.000 de lei, ca urmare a plăților efectuate de către bărbat, la bugetul de stat”, scrie în comunicatul Poliţiei Bihor, precizându-se că, pentru a stabili valoarea exactă a pagubei, poliţiştii SICE au pus în aplicare 3 ordonanțe de ridicare de documente financiar contabile.

Cercetările în caz sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON