URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Octombrie 2021, 17:37

Poliţia Bihor: Câte persoane au fost amendate, în ultima zi, pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Însoţiţi de angajaţi din mai multe instituţii publice, poliţiştii bihoreni au continuat, vineri, controalele în zone publice aglomerate, localuri, centre comerciale şi mijloace de transport în comun, pentru a vedea dacă cetăţenii respectă măsurile menite să prevină răspândirea infectărilor cu Covid-19.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean, în ultimele 24 de ore au fost legitimate 6.501 persoane şi verificate 109 societăţi comerciale, respectiv 121 mijloace de transport, din care 74 publice.

„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei”, a transmis IPJ Bihor.

Din acestea, 36 de amenzi şi avertismente au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, șapte pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea şi libera circulație, iar o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea.

„În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor”, se mai arată în comunicat.

Este de aşteptat ca verificările făcute de oamenii legii să se intensifice, dat fiind că începând de luni restricţii mai dure se vor aplica în toată ţara.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Quis custodiet ipsos custodes?
Cel mai mare pericol pt. sanatatea publica sunt chiar cei de la interne! Jumătate dintre polițiști (aceeasi situatie si la isu) au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19. Aceștia îi amendează, însă, pe cetățenii fără certificate verzi. Nevaccinații nu pot ieși, nejustificat, după ora 20.00, dar polițiștii nevaccinați, pot umbla noaptea pe străzi, să-i identifice și să-i sancționeze pe cei care încalcă legea.„Este o situație imorală, partea caraghioasă este că aceștia [politistii] nu sunt nici macar testați”sursa: Vasile Lincu, președintele Sindicatului Național Pro Lex
Postat 24 Octombrie 2021, 09:28 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON