URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Octombrie 2020, 16:45

Poliţia Bihor anunţă control în scandalul Micula, dar nu explică de ce îl face abia acum

Poliţia Bihor anunţă control în scandalul Micula, dar nu explică de ce îl face abia acum Conducerea Poliţiei Bihor va verifica modul în care lui Victor Micula i s-a permis accesul în adispeceratul de monitorizare a oraşului Foto: arhiva bihoreanul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea Poliţiei Bihor a anunţat, marţi, că a dispus declanşarea unui control la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea, acolo unde lucrau cei patru subofiţeri puşi sub urmărire penală într-un dosar penal, alături de Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula, pentru că i-ar fi permis să participe la percheziţii, cu vestă şi cagulă, şi l-ar fi lăsat să caute în bazele de date ale Poliţiei.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi după-amiază, fără semnătură, conducerea Poliţiei Bihor „a dispus efectuarea unui control tematic la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea, cu privire la modalitatea de realizare a accesului în incinta dispeceratului de monitorizare a camerelor de supraveghere din municipiul Oradea și referitor la modul în care se fac verificările în bazele de date”

Reacția vine ca urmare a apariției, marți, în presă a unor articole privind existența dosarului penal și începerea urmăririi penale. Reprezentanţii Poliţiei Bihor nu comentează, însă, dezvăluirile bazate pe ordonanța procurorilor şi nici despre cum a fost posibil ca o persoană străină să intre în incinta dispeceratului de monitorizare a camerelor de supraveghere din municipiul Oradea, fără ştirea conducerii Poliţiei. 

De asemenea, nu se explică motivul pentru care aceste verificări nu s-au făcut până acum, în condiţiile în care ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor priveşte fapte din 2018, despre care se știa încă de atunci.

Pe de altă parte, comunicatul vorbeşte doar de suspiciunile că afaceristul a avut acces la bazele de date ale Poliţiei Bihor şi deloc despre acuzele legate de participarea lui Victor Micula la percheziţionarea unor persoane, cu cagulă şi vestă purtând însemnele Poliţiei Bihor.

În document se menţionează, în schimb, că Poliţia Bihor „nu tolerează astfel de fapte, astfel că vor fi efectuate toate verificările de competența internă a poliției, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale, indiferent de calitatea persoanelor implicate” şi că „sprijină ancheta procurorilor”, punând la dispoziţia acestora „toate documentele și informațiile necesare, în vederea aflării adevărului și soluționării cauzei penale”.

După cum BIHOREANUL a scris deja, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au început urmărirea penală împotriva a patru subofiţeri de la Poliţia Municipiului Oradea şi a lui Victor Micula, fiul omului de afaceri Viorel Micula, care ar fi participat la o percheziţie asupra unui individ, purtând o geacă cu "Poliţia Română" şi cagulă, respectiv pentru că ar fi fost lăsat și să acceseze nestingherit bazele de date ale MAI. 

Informaţiile au fost dezvăluite, marţi, de portalul G4Media.ro, ancheta fiind desfăşurată într-un dosar penal pornit în urmă cu 2 ani de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor care, săptămâna trecută, au dispus începerea urmăririi penale pentru acuzaţii de abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informativ, divulgare de informaţii secrete de serviciu şi nepublice împotriva poliţiştilor Ovidiu Vaida, Camelia Ile, Claudiu Rengle şi Alin Zanca, în timp ce Victor Micula a devenit suspect pentru acces ilegal la un sistem informatic, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, respectiv la divulgare de informaţii nepublice şi uzurpare de calităţi oficiale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Controlul dispus de chestorul Haniș are rolul de a-l salva pe acesta de răspundere !?!
Să nu uităm parcursul lui Haniș ... de la simplu agent în cadrul Biroului de Ordine Publică despre care e vorba acum, până la poziția de adjunct al Poliției municipiului. Apoi, brusc și dintrodată, ca să nu iasă la iveală niște "lucruri" despre ex-șeful IPJ Bihor, chestorul-șofer al lui Vasile Blaga și al noului PNL după "fusiunea" cu PDL ... a venit fulminanta ascensiune aui Haniș, de la o zi la alta, pirnind de ka gradul de comisar, în 48 de ore comisar șef și în alte 128 de ore șef al tuturor polițiștilor bihoreni, respectiv chestor. Taman ca în povestea cu Făt-Frumos și viteza sa uimitoare de creștere. Așadar, toate mizeriile Poliției Bihor au fost și sunt binecunoscute de Haniș ... de vreo două decenii încoace !?! Nu de ieri și nu de azi ... ci de pw vremea când participa la chiolhanurile "germenilor" Micula, care își sărbătoreau "victoriile" economice și politice alături de reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului, ai SRI, ai Poliției, ai Parchetelor și ai Curții de Apel Oradea !?! La pușcărie cu toți ăștia ... nemernici și tâlhari.
Postat 21 Octombrie 2020, 10:39 de CrisDumi
Control?
"Control" cu privire la ceva ce se știa în "interior" de foarte mult timp, despre care se vorbea pe la colturi, încât cei corecți ajunseseră sa se teama și de umbra lor în timp ce își exercitau într-un mod legal serviciul!?! Toate au fost cu "directive" coordonate de "sus" și executate de expolitistul "mana dreapta" , care e bine mersi în pensie barosan, militara, nu speciala, sa ne înțelegem, după ce a avut salariul de merit.... Chiar și l-a "meritat" având în vedere "studiile" și faptul ca e un agramat. Interceptări ale whats app s-au făcut?!? ???????????? E o mizerie mult mai mare decât se expune în presa și se da publicității... Sunt comportamente și rezultate atipice frustraților și inculților ajunsi pe "cai mari", menite sa le "dovedeasca" celor cu școala și corecți cât sunt de "fraieri" ca nu au dorit sa intre în "rând cu lumea" sau sa fie "pe val" ... O Românie moderna și mânjita de sus, pana jos, în care sunt promovate non valorile și curvele, ca în vorba aia "dai un ban și stai în fata" sau scoți piciorul la înaintare la încadrări directe... Suntem de rasul curcilor.
Postat 21 Octombrie 2020, 00:20 de Legalitate
Numele lui Rosie din activitatea militara: NELU MANDAT (tocmai, pentru ca niciodata nu avea!)
Niste localizari facute in ultmele 18 luni de comanda a lui col. r Ioan Rosie nu cautati? Dar nu dipa mandat, dupa log-urile din servere! Ca mandate nu au fost! Nelu Mang ar fi interesat. S-ar uita ca la CNSAS cat a fost filat. Idem, Pasztor Sandor. A picat pe pescuiala :>
Postat 20 Octombrie 2020, 23:56 de User anonimizat
Control
Control de ochii lumii...sa nu vina ceva țunami de la București, zic si eu ...cine stie:)
Postat 20 Octombrie 2020, 22:04 de Adrian_Preda
Off....
De vreme ce a fost acoperita treaba vreme de 2 ani, de ce s-ar finaliza cercetările acum? După cum spune G4Media in 28 martie 2018 Victoras a intrat în sediul Politiei si a accesat bazele de date, în 21 aprilie a facut aceeași treaba a doua oara iar in 27 aprilie a fost numit actualul sef al Politiei. Cu Victoras s-a lamurit lumea ca nu i se poate face nimic iar seful politiei bihorene chiar daca are isi are cumnatul pe post de sofer al seniorului Micula(dupa cum scriu unele ziare) nu are nici un interes ascuns in ascunderea adevarului si nu a stiut nimic până in ziua de azi, chiar daca toata presa națională face scandal pe tema asta . Cred ca cineva ar trebui sa ii lamureasca pe cei de la județeană cum se bagă gunoaiele mai bine sub preș sau sa le faca ordine și curățenie in propria ograda, dar sa nu fie de la Politie.
Postat 20 Octombrie 2020, 21:49 de Doru2019
Big Brother
aveti incredere in institutiile statului, lasati sa fie camnere peste tot, sa nu va pese de privacy online, ca doar nu se intampla greseli, nu exista coruptie, oamenii nu sunt ispititi... Cine stie de cate ori au spionat politistii insisi fostele iubite. ...Bine ar fi ca si un anume agent sa nu aiba acces la date decat cu mandat judecatoresc si cu 2 semnaturi de la un superior si un coleg
Postat 20 Octombrie 2020, 19:46 de unu
decalog
...corect.Ia-le pensia speciala ,sa ramina cu aia contributiva, si tot vor trai mega...mult peste plebea cotizanta
Postat 20 Octombrie 2020, 18:45 de excalibur
Luați-le pensiile speciale la corupți și se face ordine
Beizadeaua are plutonieri de jucărie care îl lasă să se joace de-a Pablo în Citadela privată, dar nu pățește nimic în afară de niște bani cheltuiți pe justiție (avocați, judecători) că procurorii au mișcat în front și nu ascultă de Clanul Chimic. Polițiștii corupți și eventual judecătorii corupți trebuie să piardă pensiile speciale imediat și definitiv. E atât de simplu: ești corupt, pierzi pensia specială! Cea mai mare spaimă o au lichelele astea corupte la gândulcă pierd pensia specială și că vor trăi la fel ca și noi ceilalți.
Postat 20 Octombrie 2020, 18:28 de decalog
In REM
Speram ca dosarul penal sa fie in rem,asupra faptelor,nu asupra persoanelor, ce naiba...
Postat 20 Octombrie 2020, 18:03 de excalibur
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON