URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Mai 2011, 17:21

Poliţia a fost bombardată cu... desene (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 500 de copii din 25 de judeţe s-au înscris la concursul "Educaţia rutieră salvează vieţi!", oganizat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor împreună cu Grădiniţa nr. 41 "Piticot" Oradea şi Şcoala generală 11 Oradea. Competiţia a fost dedicată copiilor preşcolari cât şi elevilor din clasele primare.

Potrivit comisarului Ioana Indrieş, coordonator al Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Bihor, la concurs au participat copii din judeţele Bihor, Neamţ, Caraş - Severin, Prahova, Bucureşti, Timiş, Alba, Hunedoara, Satu Mare, Sibiu, Braşov, Teleorman, Galaţi, Vaslui, Botoşani, Giurgiu, Dolj, Vâlcea, Argeş, Buzău, Gorj, Bacău, Constanţa şi Mureş.

"În total, 532 de copii au trimis prin poştă peste 500 de lucrări educativ - preventive, constând în desene şi colaje cu tematică de educaţie rutieră. Evaluarea desenelor s-a făcut pe două secţiuni, secţiunea de desen şi cea de colaj, pe categorii de vârstă, respectiv preşcolari şi elevi din clasele I - IV. Principalele aspecte punctate de juriu au fost originalitatea, reproducerea cât mai fidelă, prin desen, a unor situaţii reale, ce ar putea apărea oricând în trafic, şi cunoaşterea temeinică a regulilor de circulaţie rutieră, şi implicit, a indicatoarelor rutiere", a explicat comisarul Ioana Indrieş.

Pe primul loc s-au clasat şase lucrări create de copii din judeţele Bihor, Neamţ, Constanţa, Gorj, Giurgiu şi Sibiu. Locul al doilea a fost ocupat de alte opt lucrări aparţinând unor copii din Bihor, Buzău, Mureş, Prahova, Maramureş şi din Municipiul Bucureşti, iar pe locul al treilea s-au clasat opt lucrări ale unor copii din judeţele Bihor, Caraş - Severin, Teleorman, Argeş, Timiş şi Bucureşti.

"Lucrările câştigătoare, alături de unele din cele mai frumoase şi smnificative creaţii ale copiilor sunt expuse, în perioada 25 mai - 3 iunie, la Palatul Copiilor din Municipiul Oradea", a mai spus Indrieş.

Competiţia, aflată la cea de a treia ediţie, are ca scop verificarea cunoştinţelor şi abilităţilor referitoare la traficul rutier, identificarea situaţiilor de risc ce pot apărea în trafic şi cunoaşterea semnificaţiei indicatoarelor rutiere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
PUSCARIILE cand vor fi administrate?
isi face probleme de politia rurala dar eu stau si va intreb de PUSCARI si de forta de munca inchisa cine o gestioneaza , unde muncesc acesti puscariasi pe cine ii imbogateste? MAFIA politica predomina creste numarul celor inchisi si ne comportam de parac ei sunt invizibili, cine raspunde de administarea si intretinerea calitatii acestor oamenii care respecta legea isi ispasesc pedeapsa in consecinta faptului ca altii mai vinovati ca ei umbla liber si UCID, cine ? nu inteleg de unde atat TUPEU de taranism INCULT PROFESIONAL, de le aveti, e nativ? la sate nu sunt posturi pentru POLITIE daca duci 10 puscariasi le ridici in 2 sapatamani, idem infrastructura, de ce platiti privatul de ce spalati banii publici cand Romania e deoasebit de boagta in mana de munca? cand ANI va supraveghea in colaborare cu DNA fiecare FUNCTIONAR cu functii inalte, cand?
Postat 30 Mai 2011, 17:50 de ff ciudat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON