URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Ianuarie 2023, 12:00

Plantați în amintire: Pădure de mesteceni la Oradea, în memoria celor trecuți în veșnicie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un proiect inedit se va desfăşura în acest an în Oradea. Asociaţia Zi de Bine, fondată de fosta jurnalistă Melania Medeleanu, a extins proiectul "Plantaţi în amintire", demarat anul trecut în Lugoj, judeţul Timiş, în oraşul de pe Crişul Repede.

În zona Salca din Nufărul, voluntarii vor planta 100 de mesteceni, fiecare arbore urmând să fie sădit în memoria unei persoane trecute în veşnicie. 

"Am început proiectul «Plantaţi în amintire» de dor. De o voce, de un gest, de o amintire. De felul în care mă privea. De o îmbrăţişare. Uşor, uşor am înţeles că nu se va mai întoarce şi, din când în când, locul dorului a fost luat de spaimă. Dacă o să-l uit? Dacă pur şi simplu într-o bună zi toate amintirile se vor şterge? Aşa că am simţit nevoia să vorbesc despre el", a relatat Medeleanu, într-o postare prin care a prezentat proiectul.

Fiecare mesteacăn sădit în Salca va avea o plăcuţă cu fotografia şi numele celui pentru care a fost plantat, dar şi un cod QR care va duce la povestea lui. 

Cei care doresc să planteze arbori în memoria celor dragi trebuie să intre pe site-ul proiectului, plantatiinamintire.ro şi să urmeze paşii indicaţi. Odată cu rezervarea unui copac, pot face, dacă doresc, şi o donaţie în bani către organizatori.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON