URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 18 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Octombrie 2024, 19:55

„Plantăm viitorul”: Elevi, studenți și profesori au sădit arbori în campusul Universității din Oradea (FOTO)

„Plantăm viitorul”: Elevi, studenți și profesori au sădit arbori în campusul Universității din Oradea (FOTO) (foto: Universitatea din Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

30 de cedri și brazi argintii au fost plantați, miercuri, în campusul Universității din Oradea, care s-a înscris astfel în rândul universităților din alianța europeană EU Green care au derulat activități similare sub sloganul „Plantăm viitorul”.

Puieții au fost sădiți de elevi ai Colegiului Tehnic Traian Vuia din Oradea, de profesori și studenți ai Universității. În total, peste 70 de voluntari bucuroși să sporească numărul de arbori din campus, unde furtuna din vara anului trecut a decimat „avuția” verde, doborând mai mulți copaci.

Participanții au avut parte și de o mică lecție de ecologie, profesoara Diana Cupșa, de la Departamentul de Biologie al Facultății de Informatică și Științe, vorbindu-le despre importanța prezenței arborilor în mediul urban. „Dincolo de faptul că arborii generează oxigen pentru planeta noastră, ne place să privim copacii. E important să avem arbori și în spațiul urban pentru că ei absorb noxele din aer”, a explicat universitarul orădean.

„Cursul” de plantare a fost ținut de Adriana Bonțe, reprezentanta firmei care a furnizat puieții, și care le-a explicat voluntarilor cât de importante sunt, de pildă, fertilizarea și udarea solului.

La final, toată lumea a fost mulțumită de rezultat. „Fiecare copăcel plantat reprezintă o speranță, angajamentul nostru față de un viitor sustenabil și pentru educația ecologică”, a precizat prof. univ. dr. Mariana Mureșan, de la Facultatea de Medicină și Farmacie și totodată membră a staff-ului local al alianței europene EU Green.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5778 RON
  • 1 EUR = 4.972 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON