URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Octombrie 2020, 13:40

Pianistul orădean Thurzó Zoltán a performat la „Maratonul Beethoven”, alături de zeci de artişti europeni (FOTO)

Pianistul orădean Thurzó Zoltán a performat la „Maratonul Beethoven”, alături de zeci de artişti europeni (FOTO) Artiştii participanţi la maraton au avut ocazia să socializeze
Pianistul orădean Thurzó Zoltán a performat la „Maratonul Beethoven”, alături de zeci de artişti europeni (FOTO) Thurzo Zoltan a fost însoţit în călătoria în Croaţia de partenera sa de viaţă şi de căţeluşa lor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zeci de pianişti din Europa au marcat cei 250 de ani de la naşterea compozitorului Ludwig van Beethoven printr-un concert-maraton, de 13 ore şi 30 de minute, în cadrul căruia au fost interpretate cele 32 de sonate pentru pian ale compozitorului german. Singurul artist român invitat la acest maraton muzical a fost pianistul orădean Thurzó Zoltán.

Evenimentul a avut loc în weekend, în oraşul croat Osijek. Orădeanul a fost invitat la concert de unul dintre cei mai la modă pianişti din Europa, Goran Filipec, care ştia că Thurzó cunoaşte 26 din cele 32 de sonate de pian ale maestrului. Maratonul a mai reunit pianişti din Grecia, Serbia, Franţa, Anglia, Rusia, Muntenegru, Austria şi, fireşte, Croaţia.

Concertul s-a ţinut în Muzeul Arheologic, situat în centrul istoric al oraşului, între Liceul de muzică şi Academia de muzică.

„Maratonul a ținut de dimineața de la ora 10, până seara, la ora 23.30. Cu toții am participat la deschidere, după care startul a fost dat de tinerele talente de la Academia de muzică, iar după-masă am urmat noi, pianiștii internaționali. Deși pe afiș am fost menționat primul, eu am interpretat cele trei sonate de la orele 18.30 – în ultima etapă a maratonului. Am interpretat sonatele Op.14 nr.1, Op. 22 și  Op. 53. Un program de aproximativ 75 de minute. Cea mai lungă prestație din cadrul maratonului”, a declarat Thurzó pentru BIHOREANUL.

Orădeanul a fost singurul pianist care a reprezentat două ţări la eveniment, România şi Ungaria, având cetăţenia ambelor state. „Presa internaţională a fost curioasă însă să afle cum pot să reprezint două țări. Eu, în primul rând, am reprezentat Oradea, şi am reușit să le povestesc despre orașul meu, despre cultura şi frumuseţea lui”, a spus artistul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON