URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 August 2013, 17:02

Peste 5.600 de înscrişi la facultăţile Universităţii din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Prima sesiune de admitere din acest an a adus Universităţii din Oradea, conform datelor postate pe site-ul instituţiei, 4.291 de candidaţi la studiile de licenţă şi alţi 1.328 la masterat.

Înainte de a deveni student, fiecare candidat admis trebuie să-şi confirme locul. Perioada de confirmări este distinctă pentru fiecare facultate în parte, astfel că pretendenţii la studenţie trebuie să urmărească calendarul facultăţii la care au fost admişi.

Totodată, ei trebuie să plătească taxa de înmatriculare de 100 de lei, respectiv prima tranşă a taxei de şcolarizare dacă au fost admişi în regim cu taxă. Astfel, rezultatele finale ale admiterii se vor şti pe 8 august, odată ce toate facultăţile vor încheia perioada de confirmări.

Dintre toate cele 15 facultăţi orădene, cei mai mulţi înscrişi au fost la Medicină şi Farmacie (1.151 candidaţi pentru 465 de locuri disponibile, fiind şi facultatea cu cea mai mare concurenţă), Ştiinţe Socio-Umane (489 candidaţi pentru 485 de locuri), Ştiinţe Economice (354 candidaţi pentru 580 de locuri) şi Protecţia Mediului (347 candidaţi pentru 840 de locuri). La polul opus, facultăţile cu cei mai puţini candidaţi sunt cele de Teologie Ortodoxă (55 de candidaţi pentru 85 de locuri), de Inginerie Energetică şi Management Industrial (81 de candidaţi pentru 245 de locuri) şi de Arte (85 de candidaţi pentru 157 de locuri).

Studenţi în scădere

Locurile care vor rămâne neocupate după încheierea perioadei de confirmări vor fi scoase la concurs la admiterea de toamnă.

Cert este că, în acest an, numărul candidaţilor la studiile de licenţă ale Universităţii din Oradea este similar cu cel de anul trecut. Mai precis, anul acesta s-au înscris cu 130 de persoane mai multe decât în luna iulie a anului trecut, chiar dacă anul acesta procentul de promovare la Bacalaureat a fost mai mare.

Pe de altă parte, numărul înscrişilor la programele de masterat ale Universităţii din Oradea este în scădere, anul acesta fiind cu 47 mai puţini înscrişi decât vara trecută.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
e clar
Cred ca e destul de clar care sunt facultatile care trebuie desfiintate sau comasate cu altele: Teologia, Artele si Inginerie Energetică şi Management Industrial. DOMNULE BUNGAU, TRECETI LA FAPTE, MAI PUTIN CU VORBELE
Postat 04 August 2013, 11:29 de Fantoma lui Maghiar
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON