URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Iunie 2023, 19:00

Peste 330.000 lei s-au strâns la Swimathon Oradea. O echipă a reușit 77 de lungimi de bazin (FOTO/VIDEO)

Au fost emoţii, efort, ambiție dar și distracţie, sâmbătă, la Bazinul Olimpic din Oradea, unde s-a desfăşurat cea de-a 11-a ediţie a concursului Swimathon, care strâns peste 330.000 lei pentru 22 de proiecte din comunitate.

„Un vibe bun”

Startul competiției organizate de Fundația Comunitară Oradea s-a dat la ora 9, când primii înotători s-au avântat în apă, fiecare străduindu-se să înoate cât mai bine şi mai repede, pentru a aduna cât mai mulţi bani pentru cauzele puse în joc.

"Avem 331 de înotători înscrişi, care luptă pentru cele 22 de cauze înscrise în acest an, cauze care au nevoie de fonduri. Lumea vine, susţine, donează, este un vibe bun pentru Oradea ce se întâmplă în fiecare an la Swimahton", a declarat BIHOREANULUI Ovidiu Tirla, managerul sportiv al Swimathon Oradea şi instructor de înot.

Anul acesta au fost organizate 6 serii de câte 40 de minute. Cu cât echipele au făcut mai multe lungimi de bazin în timpul alocat, cu atât mai mulţi bani au reușit să strângă de la donatori.

Părinţi cu copii, colegi de muncă, înotători, sportivi de performanţă sau pur şi simplu iubitori ai sportului s-au mobilizat pentru a susţine câte o cauză, susţinuţi frenetic din tribune, cu fluiere şi vuvuzele ce au creat o atmosferă de reală competiţie.

În total, peste 1.300 de susținători au fost prezenți la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", conform organizatorilor.

Faist 1, pe primul loc

În concurs s-au înscris 57 de echipe, care au luptat pentru 22 de proiecte din domenii diverse, de la cauze sociale, comunitare sau educative, până la cele culturale, de protejare a mediului sau pentru sănătate.

„Comunitatea s-a mobilizat, iar obiectivul de 300.000 lei a fost depășit. Swimathon Oradea, ediția a XI-a, a reușit să strângă fonduri în valoare de peste 330.000 lei din donații individuale și sponsorizări ale companiilor și firmelor implicate”, au anunțat, la final, organizatorii.

Cele mai multe lungimi de bazin le-a reușit echipa Faist 1, care a înotat 77 de lungimi de bazin în cele 40 de minute alocate. Faist 1 a militat pentru cauza „O ajutăm pe Denisa să meargă din nou”, pentru a sprijini o tânără mamă grav bolnavă să continue un tratament antitumoral în Germania. „Pentru această performanță, din fonduri proprii, Fundația Comunitară Oradea va suplimenta donațiile adunate pentru această cauză cu 1.000 lei”, precizează comunicatul.

Proiectele „concurente” la Swimathon pot fi în continuare sprijiite, doritorii putând face donații pe site-ul oficial al Swimathon Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON