URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 25 AUGUST 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Să facem un exercițiu de imaginație și să ne închipuim că Ilie Bolojan ajunge premier. Vă propun o cronologie a cinci zile după această numire.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
De când locuiesc într-o suburbie a orașului am ocazia să urmăresc involuția de la entuziasm la delăsare în modul în care majoritatea orădenilor mutați la periferie își îngrijesc noile proprietăți. În primii 2 - 3 ani își fac curți arătoase, cu „amenajări peisagistice”, unii chiar și cu flori, iar apoi le lasă în paragină, de le năpădesc buruienile. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Dacă săptămânile trecute am prezentat modificările în materie de testare cu privire la consumul de alcool și droguri, săptămâna aceasta vom vedea cum vor putea fi sancționați șoferii agresivi în urma „sesizării” făcute de un alt participant la trafic.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Iulie 2024, 17:31

Peste 300 de locuri de parcare vor fi amenajate în locul garajelor demolate din zona străzii Milcovului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 300 de locuri de parcare vor fi amenajate în locul garajelor demolate în primăvară de municipalitatea orădeană în zona străzii Milcovului.

Constructorii au amenajat deja circa 200 de locuri de-a lungul liniei ferate şi spre Podul Teodor Neş. Marţi, aceştia lucrau la realizarea canalizării pluviale şi a locurilor de parcare în partea dinspre strada Podului.

„Locurile de parcare au fost deja finalizate pe primele două tronsoane situate de-a lungul străzilor Milcovului şi Martin Andersen Nexo pe părţile către blocul ANL şi linia ferată. În momentul de faţă se lucrează pe cel de-al treilea tronson, situat în capătul străzii Milcovului către strada Podului. Locurile de parcare vor fi amenajate după introducerea şi racordarea la reţea a conductelor de apă pluvială”, a declarat, pentru BIHOREANUL, directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş.

Lucrările de amenajare a viitoarelor locuri de parcare sunt executate de firma Drumuri Orăşeneşti în baza contractului cadru de reparaţii şi întreţinere străzi încheiat cu municipalitatea orădeană.

După cum BIHOREANUL a mai scris, municipalitatea orădeană a dezafectat în luna martie a acestui an 150 de garaje din străzile Milcovului şi Martin Andersen Nexo. În cea mai mare parte, construcţiile, cu un aspect dezolant, erau folosite ca magazii pentru diferite bunuri din gospodărie.

Consiliul Local Oradea a hotărât în urmă cu trei ani dezafectarea tuturor garajelor amplasate pe domeniul public în municipiu. Măsura are ca scop îmbunătăţirea aspectului acestor zone şi asigurarea de parcări pentru un număr cât mai mare de orădeni.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, pe amplasamentul a două garaje pot fi amenajate trei locuri de parcare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ok.
Sper ca aranjeaza si taluzurile alea de pe margine altfel tot dezolant arata.
Postat 17 Iulie 2024, 13:39 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4668 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON