Examenul naţional pentru definitivare în învăţământ va avea loc miercuri, iar în Bihor s-au înscris 206 candidaţi, de la 42 de discipline. Cei mai mulţi dintre ei - 41 - sunt la învăţământ preşcolar în limba română.
Proba scrisă va avea loc miercuri, începând cu ora 9, la centrul de examen organizat la Liceul Teologic Penticostal „Betel” Oradea.
Una dintre condiţiile obligatorii pentru definitivare este ca media aritmetică a notelor obţinute la inspecţia la clasă să fie minimum 8. De asemenea, candidaţii trebuie să aibă efectuat un stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an şi calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine”.
Profesorii vor trebui să fie în sală cel târziu la ora 8, cu un document de identitate valabil. „Vor fi respectate toate măsurile specifice în vigoare, aplicabile în cazul examenelor naționale, referitoare la normele de prevenire și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a transmis Inspectoratul Şcolar Bihor.
Profesorii vor avea patru ore la dispoziţie să redacteze lucrările.
Primele rezultate vor fi afișate în data de 21 iulie, în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se vor depune la centrele de examen, în zilele de 21 și 22 iulie, iar notele finale se vor cunoaşte pe 28 iulie.
Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.
Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.