URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Iulie 2021, 16:05

Peste 100 de cazuri de Covid-19 în România, record pentru ultimele 5 săptămâni. În mai multe ţări din Europa, rata de infectare s-a dublat

Peste 100 de cazuri de Covid-19 în România, record pentru ultimele 5 săptămâni. În mai multe ţări din Europa, rata de infectare s-a dublat (sursa foto: www.hotnews.ro / Freepik)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru prima oară din 13 iunie până acum, în România numărul cazurilor zilnice de Covid-19 a trecut de o sută, fiind confirmate 102 îmbolnăviri în urma efectuării a 27.164 de teste.

"Până astăzi, 21 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.875 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Două decese confirmate

În Bihor, nu s-a înregistrat nici o îmbolnăvire nouă, dar în Bucureşti sunt 17 cazuri confirmate, în Timiş 9, iar în Ilfov 6.

În ultima zi au fost înregistrate şi două decese, în cazul unor pacienţi internaţi în spitale din Arad şi Braşov, unul având între 70 şi 79 de ani, iar celălalt peste 80. De asemenea, ambii aveau comorbidităţi. Numărul total al bolnavilor decedaţi în România, de la debutul pandemiei, se ridică la 34.260.

"În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 258. Dintre acestea, 38 sunt internate la ATI", a mai transmis GCS.

Europa, în valul 4

Pe de altă parte, Comitetul Naţional de Vaccinare (CNCAV) a anunţat, miercuri, că rata de infectare s-a dublat în mai multe state europene.

"Cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidenţa cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepţii fiind în Rusia, Portugalia şi UK. În momentul actual, Europa este în creştere a incidenţei, majoritatea ţărilor fiind în creştere cu până la 200%", arată CNCAV.

Printre ţările care, în ultima lună, s-au "înroşit" se numără Spania, Germania, Franţa, Italia, Cipru, Marea Britanie şi Olanda, cele din urmă trei ţări fiind statele cu cele mai multe cazuri confirmate în acest interval.

De altfel, Franţa a anunţat oficial miercuri că a intrat în valul 4 al pandemiei, după o creştere cu 159% a cazurilor într-o săptămână.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Presupuneri
Jabar n-au, n-au avut si nici n-o sa aibe cati sunt infectat din moment ce testarile se fac cu un aparat care nu prea are treaba cu covrigul dar cu o anumita mutatie ,ca si cum vrei sa masori metri si acel aparet da rezultat kg. Dar in concluzie sunt mai multi prosti deacat infectati!!
Postat 22 Iulie 2021, 20:14 de User anonimizat
KP
In capul tau si a lui AUR SOSOACA LASCA e vaccinare fortata , in rest e bine pe planeta fara voi
Postat 21 Iulie 2021, 23:48 de Sandu2100
@KP
adica un fabet functional de doi bani :) prescurtat anus :)
Postat 21 Iulie 2021, 22:52 de sasi
Pentru măscăricii care fac propagandă vaccinării forțate, le spun.
Am în familie 4 persoane vaccinate (2 bărbați și 2 femei cu vârste peste 65 de ani). Au fost să se testeze, la peste 30 de zile după vaccinarea completă cu Pfeizer, pentru a vedea nivelul de anticorpi anti-Covid dezvoltați. Limitele anticorpilor, conform "laboratorului", trebuie să fie între 50 și 8.000 de unități. Nivelul indicat se >nscrie între 2.000 și 5.000 de unități specifice. Ei bine, niciunul dintre cei 4 nu depășesc un nivel de 300 de unități. Cu alte cuvinte, nu numai că sunt instabili și expuși la orice tulpină de Covid, dar pot odată infectați să transmită boala cu foarte mare ușurință celor din jur. Le-am recomandat să #steaacasă și să evite contactul cu mediul stradal ori comercial. Bine că au înțeles, chiar dacă regretă acum vaccinarea "de turmă".
Postat 21 Iulie 2021, 21:15 de KP
Cu ce ocazie s-au depistat infectările?
Pe ce teste, unde și cu ce ocazie au fost efectuate? Nu se spune nimic pentru că, după cum se știe de peste mări și țări, vaccinații care nu se mai testează când prezintă "dovada" că s-au înțepat, sunt cei mai potriviți purtători și distribuitori de Covid. Feriți-vă de vaccinați. Fiți precauți. Este singura soluție ca să nu vă infectați cu noile tulpini ale acestui coronavirus. Iar vaccinații să facă bine să meargă la testare și să se autoizoleze dacă e cazul, dacă vor să-i protejeze pe cei din jur.
Postat 21 Iulie 2021, 21:03 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON