URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Iulie 2012, 18:02

Peste 1.900 de elevi bihoreni au contestat notele de la Bacalaureat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Potrivit inspectorului şcolar general Daniel Negrean, 1.914 de elevi bihoreni care au susţinut Bacalaureatul şi-au contestat notele. Asta în condiţiile în care în total au susţinut examenul 6.418 de elevi, din care 2.989 nu au promovat Bacul.

Cele mai multe contestaţii, 753 la număr, au fost depuse la limba şi literatura română. La matematică s-au depus 683 de contestaţii, iar la proba la alegere 437. Elevii îşi vor afla notele finale pe 13 iulie.

Totuşi, deşi rata de promovabilitate în Bihor e de doar 53%, Negrean se declară mulţumit. Asta pentru că, cu această promovabilitate, Bihorul se situează în partea superioară a clasamentului naţional. "Suntem undeva pe locul 4, ca judeţ, din punct de vedere al promovabilităţii, alături de judeţe recunoscute pentru rezultatele bune la învăţătură, precum Iaşi ori Cluj", a declarat Negrean, luni, pentru BIHOREANUL.

Inspectorul şef e mulţumit mai cu seamă de rezultatele obţinute în colegiile naţionale şi în licee, în care promovabilitatea a fost de aproximativ 65%. Rata generală a judeţului a fost trasă în jos, însă, de colegiile tehnice, unde doar aproximativ 35% din absolvenţii de liceu au promovat. "Actualul sistem trebuie regândit pentru că foarte mulţi elevi din colegiile tehnice nu fac faţă cerinţelor examenului", a precizat Negrean, sugerând astfel că e nevoie de un Bacalaureat diferenţiat.

Dacă de licee şi de colegiile naţionale e mulţumit, Negrean spune că o "surpriză neplăcută" a fost Colegiul Tehnic Constantin Brâncuşi din Oradea, unde din 248 de elevi au promovat Bacul doar 8. "Va trebui stimulat învăţământul profesional, elevii să nu meargă la liceu dacă nu învaţă", a mai spus Negrean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CINE ?
50 de ani de comunism nea indobitocit cu lozinca , ca scoala trebuie sa se ocupe de copii, elevi ! NU E ADEVATRA !! O minciuna ce a distrus generatii de oameni !! Parintii au responsabilitatea de asi educa copii , de ai indruma si pune la treaba, invatatura. Nu scoala, nu strada, nu partidul, nu gradinita, nu ministrii, nu discotecile, nu barurile, nu crasmele, ...... nu Basescu sau Funeriu , ..... PARINTII au aceasta responsabilitate !! Trebuie sa ne scoatem din cap ideea ca scoala este cea care ne educa copii . Scoala are menirea de a da informatii pe mintea copiilor, ei, copii trebuie sa invete pusi si urmariti de PARINTI !!!
Postat 09 Iulie 2012, 21:16 de scortosul
Salvati Scoala UIleacul de Beius!!!
Speram ca si domnul "DIRECTOR" sa fie demis si sa mearga la postul meritat :suplinitor la Dumbravita de Codru!De asemenea rugam Inspectoratul Scolar sa efectueze un control amanuntit pentru a descoperi falsificarile nenumarate in actele acestei scoli: elevi inscrisi fictiv,deconturi de combustibil fictive si alte si alte nereguli din aceea scoala!
Postat 09 Iulie 2012, 19:40 de anonim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON