URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Septembrie 2021, 13:00

Performanță istorică: La doar 18 ani, jucătoarea de origine română Emma Răducanu a câștigat US Open! (VIDEO)

Performanță istorică: La doar 18 ani, jucătoarea de origine română Emma Răducanu a câștigat US Open! (VIDEO) foto: eurosport
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doar 18 ani, jucătoarea de origine română Emma Răducanu a câștigat sâmbătă seară US Open după 20 de seturi consecutive, toate câștigate, venind din calificări.

Premiere în tenis!

Sportiva și-a câștigat primul titlu din carieră învingând-o în finală pe canadiana Leylah Fernandez (19 ani) în o oră și 50 minute de joc cu scorul 6 – 4 și 6 – 3.

Răducanu va primi din partea organizatorilor un cec de 2,5 milioane dolari, iar Leylah unul de 1,25 milioane dolari.

(foto: Sporting News)

„Cred că cea mai mare realizare a mea este modul în care am reuşit să nu mă gândesc la nimic altceva decât la planul meu de joc. În rest, am lăsat totul deoparte complet pentru a mă concentra asupra a ceea ce trebuia să fac. De asta sunt cea mai mândră. Aceasta este o mare parte din ceea ce mi-a permis să câştig acest titlu”, a declarat presei Emma Răducanu după victoria de la US Open.

Hotnews.ro notează că performanța de sâmbătă este cu atât mai mare cu cât Emma Răducanu este prima sportivă din Era Open care câștigă un Grand Slam venind din calificări și prima competitoare engleză care câștigă un Grand Slam după performanța Virginiei Wade înregistrată în 1977 la Wimbledon.

Demn de remarcat, pentru prima dată în Era Open au jucat în finală două sportive care nu se aflau pe lista capilor de serie, ambele foarte tinere, Emma având doar 18 ani, iar Leylah - 19 ani.

Parcursul ireproșabil de la US Open o va propulsa de luni pe Emma Răducanu cu 127 de locuri în clasamentul WTA, pe locul 23, și nu va mai fi nevoită să joace în calificări.

Cu origini în România...

Născută în Canada din tată român și mamă chinezoaică, Emma Răducanu a ajuns în Londra la 2 ani și a început să joace tenis de câmp de la cinci ani.

Tânăra a pășit în sportul de performanță în iulie 2021, la Wimbledon, unde a ajuns până în optimile de finală încă de la primul turneu de Grand Slam.

(foto: The Times)

După meci, sportiva a mulțumit echipei sale și și-a sunat părinții să îi anunțe de victorie.

„Tatăl meu mi-a spus: «Eşti chiar mai puternică decât credea tatăl tău». M-a liniştit. Este foarte greu de mulţumit, dar astăzi am reuşit să o fac”, a povestit jucătoarea.

Potrivit publicației Gazeta Sporturilor, Emma nu și-a întrerupt legăturile cu România.

„Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, "mamaia", care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă!”, le-a spus Emma jurnaliștilor.

Până la momentul US Open, Emma Răducanu a câștigat din tenis circa 303.000 dolari.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON