URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Iulie 2021, 15:29

Percheziţii de amploare inclusiv în Bihor: 23 de persoane reţinute şi sechestru asupra a peste 600 de maşini şi zeci de locuinţe

Percheziţii de amploare inclusiv în Bihor: 23 de persoane reţinute şi sechestru asupra a peste 600 de maşini şi zeci de locuinţe foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au fost percheziţii de amploare, inclusiv în judeţul Bihor, în cursul zilei de marţi, într-un mega dosar de contrabandă şi spălare de bani.

Conform unui comunicat de miercuri al DIICOT, procurorii de la Structura Centrală au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 23 de inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă şi spălare de bani, în urma a nu mai puţin de 157 de mandate de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraş-Severin, Gorj, Timiş şi a municipiului Bucureşti.

În urma acestora au fost audiate 76 de persoane şi au fost ridicate 27.200 de ţigarete, 3 arme de vânătoare, precum şi sumele de 301.950 de lei, 101.015 de euro şi 35.880 de dolari.

"Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a 622 de autoturisme, capete de tractor şi semiremorci, 357 de suprafeţe de teren intravilane şi extravilane, 50 de imobile (apartamente şi case de locuit), dar şi asupra acţiunilor sau părţilor sociale deţinute la 18 societăţi comerciale", se mai arată în document.

Toţi cei 23 de inculpaţi urmau să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, însă deocamdată nu se cunosc măsurile preventive luate împotriva acestora.

De asemenea, activitatea infracţională ce vizează judeţul Bihor nu a fost descrisă în comunicat, nu au fost făcute publice nici detalii cu privire la percheziţiile derulate pe raza judeţului ori la valoarea prejudiciului. Nu se precizează câte persoane au fost ridicate de aici, însă cert este că dosarul este unul de amploare.

Sursele BIHOREANULUI susţin că percheziţiile au fost în Oradea, inclusiv la o firmă de transport aflată în insolvenţă.

Desfăşurarea de forţe a fost însă impresionantă.

Documentarea activităţii infracţionale a fost realizată în colaborare cu autorităţile judiciare din Marea Britanie(HMRC), din Ungaria(NTCA), din Franţa şi Germania, precum şi cu sprijinul Direcţiei Generale a Vămilor – Direcţia Supraveghere şi Control Vamal şi Direcţia Regională a Vămilor Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, Biroul Operaţiuni Speciale Cluj, Biroul Operaţiuni Speciale Timişoara şi Biroul Operaţiuni Speciale Oradea, iar la activităţi au participat jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţiei a Jandarmeriei Române, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca şi Grupării Mobile de Jandarmi Târgu-Mureş.

În anchetă au fost angrenate şi efective ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, Ploieşti, Piteşti, Craiova, Braşov, Alba Iulia, Oradea, Cluj-Napoca şi SCCO Gorj şi Caraş-Severin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON