Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea desfăşoară, marți, un număr de 13 percheziţii în judeţele Bihor şi Satu Mare, într-un dosar care vizează infracţiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.
Într-un comunicat sumar transmis de Biroul de presă al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), percheziţiile se desfăşoară cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Potrivit surselor BIHOREANULUI, ar fi vorba despre un dosar de "vaccinare la chiuvetă", iar căutările se desfăşoară la un centru de vaccinare din localitatea Petea şi domiciliile mai multor persoane fizice.
Peste 2.000 de certificate de vaccinare ar fi fost falsificate în centrul deschis la Vama Petea, iar unii dintre beneficiarii acestor certificate au ajuns ulterior în spital din cauza COVID și au recunoscut că, de fapt, nu s-au vaccinat, potrivit G4Media.
Centrul de vaccinare din Vama Petea a fost deschis în 28 mai de către Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, în colaborare cu Consiliul Județean Satu Mare.
(Centrul de vaccinare din Petea, sursa foto: presasm.ro)
"Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", se menționează în comunicatul DNA.
UPDATE:
Între persoanele vizate de percheziţii se numără o asistentă medicală angajată a DSP Bihor.
Anchetatorii au descins în locuinţa acesteia din Oradea. Se pare că femeia era implicată în reţeaua de eliberare a certificatelor false Covid.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.