URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iulie 2024, 09:07

Pedeapsă pentru Garcea: Șeful Postului de Poliție din Aușeu, sancționat blând după ce a bumbăcit un localnic (VIDEO)

Șeful Postului de Poliție din Aușeu, agentul șef adjunct Florin Ianc, cel despre care BIHOREANUL a dezvăluit în luna martie că, împreună cu un coleg mai tânăr, l-a bumbăcit pe un localnic care îndrăznise să sune la 112 pentru a reclama transporturi nelegale de balast, și-a primit sancțiunea disciplinară.

Săptămâna trecută, în urma unei cercetări a Biroului Control Intern dispuse de șeful Poliției Bihor, chestorul Alin Haniș, subofițerul a fost sancționat cu mustrare scrisă, fiind găsit vinovat de „neglijență în îndeplinirea dispozițiilor primite de la șefii ierarhici sau de la autoritățile abilitate de lege”, dar și de „comportare necorespunzătoare în societate”.

Concret, Ianc și tovarășul său „nu au verificat toate aspectele sesizate de apelant, iar comportarea necorespunzătoare a constat în modul de intervenție deficitar, care a fost descris în cadrul articolului de presă, aducând astfel atingere prestigiului instituției”.

Prin urmare, s-ar putea spune că subofițerul a scăpat ușor, dacă pentru agresiunea asupra săteanului care a sunat la 112 nu ar fi cercetat și penal, de procurorii Parchetului Aleșd, pentru „purtare abuzivă”, riscând să rămână nu doar fără uniforma de polițist, ci și să se aleagă cu cazier.

Ceea ce confirmă că acolo unde-s numai mușchi, nu și cap, e vai de caschetă...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
.
Nu s-a fixat şi o taxă de protecție, taxă care trebuie s-o plătească victima către melteanul în albastru!?
Postat 23 Iulie 2024, 14:42 de Maikeltroll
Membrii aparatului de represiune beneficiaza de impunitate
In cazul infractiunilor contra persoanei savarsite de membrii aparatului de represiune in 9 din 10 dosare autorii sunt achitati. In 9 din 10 cauze ajunse la CEDO lucrurile se schimba, statul roman pierde, deci solutiile date de instantele romanesti nu-s ok.
Postat 23 Iulie 2024, 14:39 de pinonel
Nesimtit.
Nesimtit fara scoala sa fii,politist ajungi.
Postat 23 Iulie 2024, 13:17 de User anonimizat
Neglije cu cetatenii, protectie interlopilor
Va fi și avansat in curând. In schimb, dacă crea probleme unui proxenent, traficant, politician corupt, automat era exclus din politie. (Vezi cazul polițistului din Salonta exclus din politie pentru ca a suparat un pește la care avea abonament si taxa platita ceva sef de politie, procuror ori judecator!). Cu cetațenii onești, platitori de taxe, e altfel. E chiar recomandat sa li se aplice cate-o corectie, mai ales ca nu platesc taxe de protectie baietilor cu uniforme albastre.
Postat 23 Iulie 2024, 10:28 de PureStupidity
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON