URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Septembrie 2024, 16:38

Pe un teren plin de apă, FC Bihor a cedat cu 0-1 la Dumbrăviţa (FOTO)

Pe un teren plin de apă, FC Bihor a cedat cu 0-1 la Dumbrăviţa (FOTO) (sursa foto: FC Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

FC Bihor a avut parte de un teren greu, sâmbătă la Dumbrăviţa, iar evoluţia roş-albaştrilor din cadrul etapei a 6-a a ligii secunde nu a fost una dintre cele mai bune, gazdele de la CSC reuşind să se adapteze mai bine la situaţie şi să obţină victoria cu scorul de 1-0.

Unicul gol al întâlnirii l-a reuşit jucătorul bihorean al echipei din Dumbrăviţa, atacantul Nicu Modan, care a marcat în minutul 38. Partida a avut loc însă în condiţii speciale, terenul fiind plin de apă.

Gol în prima repriză

Jucătorii echipei gazdă au reuşit să-şi creeze mai multe ocazii şi în final au obţinut toate cele trei puncte puse în joc.

Cei de la Dumbrăviţa s-au arătat periculoşi în minutele 7 şi 11, când după centrările trimise în careu, mingea a fost reluată de fiecare dată pe lângă bară, de Apro, respectiv Modan.

În minutul 38 gazdele au reuşit şi să înscrie, după o lovitură liberă, execută lung din propria jumătate. Mingea a fost trimisă în careul orădean, Paulevici a trimis în spate cu capul, până la linia careului de 16 metri, unde Nicu Modan a profitat, i-a luat faţa lui Adrian Gîdea, şi-a făcut mingea în dreapta şi a şutat puternic din 13 metri, la colţul scurt, portarul Accinelli fiind învins.

S-a intrat la pauză cu 1-0 pentru Dumbrăviţa, dar FC Bihor nu a fost foarte periculoasă nici în repriza a doua, deşi pe fondul schimbărilor a încercat să pună probleme adversarului.

Al treilea eșec pentru FC Bihor

La cinci minute de la reluare, acelaşi atacant al gazdelor, Nicu Modan a reluat din 14 metri, dar mingea a fost deviată în corner. Apoi, în minutul 55, cei de la Dumbrăviţa au trimis mingea în transversală, prin Paulevici, care a expediat un şut puternic de la 20 de metri.

După alte două şuturi ale gazdelor, expediate de Martinov, în minutele 59 şi 65, dar fără probleme pentru goalkeeperul Accinelli, orădenii s-au arătat mai periculoşi pe final. Mai întâi Sergiu Jurj, intrat în repriza a doua, în minutul 72, iar apoi Adelin Nica, introdus şi el în jumătatea a doua, au încercat să pună în pericol poarta lui Mikloş, dar nu au fost probleme pentru portarul timişean, care a reţinut şi mingea trimisă pe jos de tânărul jucător al echipei orădene.

Partida s-a încheiat apoi cu scorul de 1-0 pentru formaţia gazdă, care ajunge, astfel, la cea de-a treia victorie în campionat, în timp ce bihorenii au suferit al treilea eşec al sezonului din Liga a II-a.

Totuşi, cel puţin până la ultimele partide ale etapei a 6-a, FC Bihor rămâne pe poziţia a 10-a a clasamentului, cu 7 puncte.

Cu prilejul partidei de la Dumbrăviţa, şi-a făcut debutul în mod oficial în echipa orădeană şi jucătorul columbian în vârstă de 21 de ani, Ober Almanza, introdus pe teren în repriza a doua, în minutul 54, în locul lui Adrian Gîdea.


CSC Dumbrăviţa – FC Bihor Oradea 1-0 (1-0)

A marcat: Nicu Modan (min. 38)

CSC Dumbrăvița: Robert Mikloș – Ion Vasluian (min. 64 Răzvan Morariu), Costel Zurbagiu, Claudiu Apro, Fabiano Cibi – Alexandru Martinov (min. 82 Alin Burdeț), Ouadie Salhi – Dragan Paulevici, Eric Adam, Nicolae Sofran – Nicu Modan. Antrenor: Cosmin Stan
FC Bihor: Rodrigo Accinelli – Sebastian Cucu, Deniz Giafer, Ricardo Farcaș, Călin Jurj – Ioan Filip – Albert Stahl (min. 46 Robert Curescu), Andrei Moga (min. 71 Adelin Nica), Ioan Hora (min. 54 Sergiu Jurj), Adrian Gîdea (min. 54 Ober Almanza) – Andreas Chirițoiu (min. 84 Răzvan Gunie). Director tehnic: Gustavo Aragolaza
Au arbitrat: Mihai Amorăriței (Câmpina) – Nicolae Bogdan Mociorniță (Băicoi – Prahova) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria). Arbitru de rezervă: Horaţiu Ioan Mailat (Cristeşti – Mureş).
Observator pentru arbitri: Dan Jiga (Bistriţa). Delegat pentru joc: Mihai Prunariu (Târgu Jiu).


Etapa a 6-a a Ligii a II-a la fotbal:

Joi, 12 septembrie
FC U Craiova 1948 – Unirea Ungheni 2-0

Sâmbătă, 14 septembrie
CS Afumaţi - CSC 1599 Şelimbăr 1-0
Ceahlăul Piatra Neamţ - Metaloglobus Bucureşti  0-1
Viitorul Pandurii Târgu Jiu - Corvinul Hunedoara  1-3
AFC Câmpulung Muscel - CS Mioveni  1-0
Metalul Buzău - CSM Slatina  1-0
CSC Dumbrăviţa - FC Bihor Oradea 1-0
Steaua Bucureşti - CSM Focşani  1-0

Duminică, 15 septembrie, ora 11
FC Voluntari - Chindia Târgovişte
Luni, 16 septembire, ora 16
FC Argeş - Concordia Chiajna
Marţi, 17 septembire, ora 17
CSM Reşiţa - Csikszereda Miercurea Ciuc

În etapa viitoare, FC Bihor va evolua pe teren propriu, cu Steaua Bucureşti, într-un joc care va avea loc joi, 19 septembrie, de la ora 17, şi care va fi televizat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Vai si-amar
Cam atit a ramas din munca lui Farcas. Ca din cauza terenului, ca din cauza arbitrului, ca a batut vantul, c-o fi una, c-o fi alta, numai ei nu. Nu ma refer la jucatori.
Postat 14 Septembrie 2024, 20:26 de dural
Dupa cum v-am mai spus
actuala conducere de la FC Bihor nu prinde sfarsitul campionatului.
Postat 14 Septembrie 2024, 19:07 de Kid
Adversarii au jucat pe un teren uscat...
Daca jucau si ei pe un teren plin de apa, castiga Bihoru'.
Postat 14 Septembrie 2024, 18:23 de Riviera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4662 RON
  • 1 EUR = 4.9738 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON