URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Decembrie 2023, 09:31

Pe mâna cui dăm spitalul CFR?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spitalul CFR din Oradea a avut o existență zbuciumată după Revoluție. Mai întâi, vreme de câțiva ani a fost în litigiu în urma unui proces de retrocedare, lucru care, evident, l-a împiedicat să se modernizeze. Apoi a venit colapsul celei de-a doua armate, CFR-ul devenind o umbră a instituției care-i duce pe români de colo colo.

Acum le-a venit șefilor de la Transporturi mintea la cap. Decât să dea o grămadă de bani doar ca să vadă alcoolemia mecanicilor care se urcă pe locomotive, dânșii au preferat să împartă zestrea acestei fete bătrâne oricui, numai să o ia de pe capul lor.

Spitalul CFR este pețit de Spitalul Clinic Județean și de Universitatea din Oradea. Mă bucură interesul Universității pentru acest activ și sper că este pentru că vrea cu adevărat să asigure condiții bune de tratament pacienților și condiții optime de învățătură studenților. Doar că istoria ne arată că sorboneii n-au fost prea vrednici atunci când a fost vorba de investiții în altceva decât în salariile proprii...

La cum arată, de exemplu, Facultatea de Medicină, mă îndoiesc că aceeași mână de gospodar va reabilita uzata clădire a Spitalului CFR. Așa că poate tot pe mâna administrației locale ar trebui mers.

Primăria s-a îngrijit în ultimul timp să ajute financiar Universitatea. Îi construiește niște cămine, participă la Centrul tehnologic, iar în Spitalul Clinic Județean a făcut și un amfiteatru, pentru ca junii învățăcei să nu mai stea cârduri pe coridoare când primesc instrucția necesară.

Până la urmă, îmbucurător e faptul că acest spital nu se va închide, ci va primi o serioasă infuzie de capital, pe care cred că numai Primăria orașului este capabilă să o facă. Și uite așa se va mai deschide un front de lucru, după ce se vor termina mega-investițiile gen policlinică, parcare și reabilitare termică.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Pe mana cui va ajunge?
Pe mana unor escr*ci, asa se intampla mereu!
Postat 18 Decembrie 2023, 09:41 de pinonel
Maikeltroll
După cum se vede Primăria Oradea construiește spitale și le renovează pe cele vechi.
Postat 17 Decembrie 2023, 12:10 de Sandu2100
Pe mana cui dam spitalul cfr?
RĂSPUNS: Pe mâna altor hoți!
Postat 17 Decembrie 2023, 12:02 de Maikeltroll
sanduivanov
Cațavencu asta e cu PZD
Postat 17 Decembrie 2023, 10:24 de Sandu2100
pe mana cui?
Pe mana primariei si sa-l inchida. Nu are nici un rost. Medicii au locuri de munca la privat asa ca.....nu ai ce sa le plangide mila.
Postat 16 Decembrie 2023, 15:58 de Christa
.
https://www.catavencii.ro/nu-dati-banii-pe-prostii-ca-i-da-bolojan-in-locul-vostru/
Postat 16 Decembrie 2023, 15:35 de sanduivanov
L-a luat SRI ...
... așa că, nu mai speculați din moment ce are nevoie de un spital regional pentru toată zona geografică nord-vest și există finanțare certă, lichidă și exigibilă, fără artificiile politrucilor locali care se zbat pentru parandărături de campanie electorală. Calicii liberali, că sunt medici sau edili, să-și ia tălpășița din sistem.
Postat 16 Decembrie 2023, 11:37 de KP
Pentru Prima
Il ia primaria il demoleaza , si face Prima un bloc
Postat 16 Decembrie 2023, 11:30 de Petre93
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON