URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 August 2024, 18:45

Patru traficanți de migranți, reținuți de DIICOT Oradea. Unul îi transporta spre Ungaria, deși nu are permis de conducere

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patru persoane au fost reținute de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Oradea, într-un dosar în care sunt inculpate pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți, în formă continuată.

„Din actele de urmărire penală a rezultat faptul că, în luna februarie 2024, inculpații au inițiat și constituit o grupare de criminalitatea organizată, în scopul obținerii de beneficii materiale din săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți”, se arată într-o informare trimisă vineri atât de DIICOT, cât și de Poliția Bihor, care a participat la acțiune cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale. De asemenea, acțiunea a avut și sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial Oradea.

„Sub îndrumarea liderului, aceștia (n.r. - cei patru inculpați) au racolat persoane de origine afro-asiatică pe care le-au adăpostit, transportat și transferat în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României în Ungaria cu destinație finală Italia”, spun anchetatorii. 

În informarea oficială se arată și că „pe parcursul administrării probatoriului au fost identificate și oprite două asemenea transporturi, împrejurări în care s-a constatat că inculpatul care conducea autovehiculele pe drumurile publice nu posedă permis de conducere”. 

De asemenea, în timpul perchezițiilor făcute la locuințele inculpaților „au fost identificate și ridicate o armă neletală și muniția aferentă, deținute fără autorizație, înscrisuri, precum și alte mijloace de probă”. 

În schimb, nici DIICOT și Poliția Bihor nu transmit de unde sunt traficanții de migranți, dacă sunt bihoreni ori de prin alte locuri. 

În timpul anchetei, în sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și comiterea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, iar față de un altul se efectuează cercetări și pentru infracțiunea de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Joi, DIICOT a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre inculpații reținuți, față de un alt inculpat, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea luând măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile. Totuși, în aceeași zi, instanța a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru toți cei reținuți, iar procurorii au contestat decizia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON