URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 26 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Octombrie 2024, 20:50

Patru medalii pentru tinerii luptători de la Şcoala „Ştefan Rusu” din Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurate la Târgu Mureş, cu peste 500 de luptători la start, Finala Campionatului Naţional Individual U17, proba parter, şi Finala Campionatului Naţional Individual Juniori 4 la lupte le-au adus tinerilor sportivi de la Şcoala de Lupte „Ştefan Rusu” patru medalii: una de aur, două de argint şi una de bronz. 

Principalul performer al clubului orădean la întrecerile desfăşurate în perioada 17 - 20 octombrie în sala „Ladislau Simon” din Tg. Mureş a fost Matei Pelean, cel care a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere la categoria 60 kg, unde au participat 21 de sportivi.

În primul tur, Matei l-a întâlnit pe băcăuanul Ionuţ Mereuţă, cel în faţa căruia a pierdut în urmă cu o săptămână finala campionatului destinată categoriei U20. De această dată, Matei a reuşit să câştige lupta printr-o centură laterală şi şi-a asigurat trecerea în etapa sferturilor, unde l-a întâlnit pe sportivul clubului ASCO Viitorul Pantelimon, Răzvan Vasile, pe care l-a învins cu 14-0. 

În semifinale, lupta a fost una acerbă, adversar fiind de această dată Ioan Iordachita, deţinător al trofeului Cupei României U17, sportiv legitimat la CSM Bucovina Rădăuţi.

Sportivul rădăuţean a condus până spre final, dar în ultimele 12 secunde Matei a efectuat două centuri laterale şi şi-a dus adversarul pe spate, obţinând 6 puncte.

Scorul semifinalei a fost de 8-5, iar Matei şi-a asigurat locul în finala mare, unde l-a întâlnit pe luptătorul Andrei Feresteanu, legitimat la clubul Petrolul Ploieşti. Orădeanul însă s-a impus clar, Matei Pelean câştigând cu scorul de 10-0. 

La rândul său, luptătorul Adrian Seica a evoluat în limitele categoriei 65 kg a stilului greco-roman, categorie la care s-au calificat 19 sportivi.

În primul tur, sportivul orădean a dispus de luptătorul George Meliteanu, legitimat la CSM Craiova, de care a trecut clar, cu scorul de 13-0. Lupta din sferturi a fost susţinută în compania sportivului de la CSS Tulcea, Radu Dima, pe care Adrian l-a învins, de asemenea, clar, cu scorul de 8-0. 

În semifinale, Adrian a cedat în faţa campionului naţional de la U20, Eduard Gheorghe, dar a reuşit să câştige în finala pentru locurile 3-5 împotriva luptătorului lugojan Andrei Moldovan, pe care l-a învins cu scorul 9-1 şi a venit acasă cu medalia de bronz.

În cadrul etapei finale de juniori 4, ACS Şcoala de Lupte “Ştefan Rusu” a avut un singur reprezentant, pe sportivul Yanis Popa, care a luptat în limitele categoriei 75 kg a stilului greco-roman. 

Fiind la prima sa etapă finală de campionat naţional, luptătorul bihorean s-a comportat foarte bine și a aplicat sfaturile antrenorului Ionel Puşcaşu, care l-a asistat la colţ. 

După ce a pierdut primul tur, în faţa sportivului de la clubul LPS Slatina, Yanis s-a mobilizat şi a câştigat următoarele trei lupte, reuşind să obțină medalia de argint.

La feminin, Simona Puşcaşu a luptat în limita categoriei 53 kg U17, unde a reuşit să cucerească medalia de argint, după ce a disputat finala şi s-a clasat pe locul 2.

Sportivii clubului orădean sunt pregătiţi de antrenorii Ştefan Rusu, Ionel Puşcaşu, Vlad Toia şi Magda Boroş. Delegaţia orădeană a fost condusă la această competiţie de campionul olimpic Ştefan Rusu şi de Ionel Puşcaşu, vicecampion mondial şi european.
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON