URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 August 2021, 22:25

Patroana firmei de artificii care a provocat incendiul din Colectiv, găsită moartă. Avea 44 de ani

Patroana firmei de artificii care a provocat incendiul din Colectiv, găsită moartă. Avea 44 de ani foto: Agerpres
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Daniela Niţă, administratorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a organizat show-ul pirotehnic în urma căruia s-a produs tragedia din Clubul Colectiv, a fost găsită moartă, în propria ei casă, în cursul zilei de luni, anunţă presa centrală.

În vârstă de 44 de ani, Niţă a fost găsită decedată într-un apartament din sectorul 5 în jurul prânzului.

Până la ora publicării acestei ştiri nu se cunoaşte exact cauza morţii.

La fel, nu se poate spune dacă a fost sinucidere, acest fapt urmând să fie stabilit în urma necropsiei şi a altor expertize dispuse în cadrul anchetei.

Potrivit site-ului Libertatea.ro, care citează o sursă medicală, trupul ei nu prezenta urme de violenţă.

Daniela Niţă împlinise 44 de ani cu doar 4 zile înainte, fiind născută pe 11 august 1977, mai arată sursa citată.

Ea deţinea în totalitate afacerea cu artificii, fiind 100% administrator şi acţionar. Nu era căsătorită şi nu avea copii.

G4Media.ro notează că femeia a primit în primă instanţă cea mai mare pedeapsă în dosarul Colectiv, de 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

HotNews.ro scrie că ea a fost acuzată inclusiv de distrugere de probe.

Tribunalul Bucureşti a pronunţat un prim verdict în dosarul "Colectiv" în decembrie 2019. 

Cristian Piedone, care a revenit în politică şi a câştigat, anul trecut, mandatul de primar la Sectorul 5, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare, fiind acuzat de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv, în calitatea sa de primar al Sectorului 4.

Cei trei patroni ai clubului bucureştean, Paul Gancea, Alin Anastasescu şi Costin Micu, au fost condamnaţi fiecare la câte 11 ani şi 8 luni.

Instanţa a mai dispus ca rudele victimelor din Colectiv să primească daune morale şi materiale de câteva zeci de milioane de euro. Ele vor fi plătite de cei 13 inculpaţi, în solidar cu Primăria Sectorului 4 şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Tot atunci au mai fost condamnaţi doi pompieri, care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale, dar şi funcţionari din Primăria condusă de Piedone la acea vreme.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru finele lunii septembrie judecarea apelului în dosarul "Colectiv". Judecătorii au decis ca dezbaterile să se facă pe parcursul a cinci termene, primul pe 30 septembrie.

În urma tragediei de la Colectiv, din octombrie 2015, 64 de tineri au murit şi alte câteva sute de persoane au fost rănite.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON