URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Februarie 2011, 17:29

Pasztor Şandor, şeful Administraţiei Bazinale Crişuri: La revedere, plopilor!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul Administaţiei Bazinale de Apă "Crişuri" Bihor, Pasztor Şandor a declarat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă că va propune Primăriei tăierea plopilor de pe malul stâng a Crişului Repede pe porţiunea cuprinsă între Podul Dacia şi Podul Intelectualilor.

"Dacă Primăria va dori acolo taluz verde, atunci absolut tot ce e acolo, plopi şi tufişuri, trebuie tăiat. Părerea mea este că zona va arăta mult mai bine prin amenajarea unui taluz cu pantă blândă, cu un fel de amfiteatru pentru tineri şi zonă de recreere, decât arată în prezent", a spus Pasztor Şandor.

Directorul ABA "Crişuri" Bihor a precizat că este vorba deocamdată doar de o propunere, dar înclină să creadă că va avea câştig de cauză. "Oricum peste patru sau cinci ani plopii aceia vor trebui tăiaţi. Au deja peste 40 de ani, sunt mari cât clădirea Colegiului Gojdu, aşa că "La revedere!"", a spus directorul.

Pasztor a precizat că decizia finală cu privire la felul în care va trebui să arate zona va aparţine municipalităţii. "Noi trebuie să ştim dacă Primăria vrea taluz înierbat sau vrea ca zona să arate tot aşa. Dacă vrea taluz cu o pantă blândă va trebui să aducem aici mult pământ. Asta va ridica cu ceva costul lucrărilor, dar nu va fi o problemă pentru că acum avem banii. Nu ştiu însă dacă peste câţiva ani, când plopii bătrâni vor trebui tăiaţi, vom mai avea...", a spus Pasztor.

Lucrările la porţiunea de râu din zona centrală a municipiului au fost estimate la circa 4 milioane de lei şi vor demara în primăvară, imediat ce vremea va permite. Pe ambele maluri vor fi amenajate pasarele pietonale la nivelul luciului de apă, prin lucrări care se vor face direct în râu şi nu vor afecta zona de luncă a Crişului Repede.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
leii grei
dorele, poate era vorba de 4 milioane ron, ceea ce`nseamna 40 de miliarde rol. dar dc e cum zici tu, Doamne da sa fie, atunci e chiar de gratis. poate ca tu nu stii inca care`s costurile in constructii de genu..dar e chiar ieftin pt 400K ron acea portiune ;)
Postat 11 Februarie 2011, 01:19 de unu
dobitoci
Vad ca toti dobitocii s-au adunat la Oradea. Pasztor e unul din ei. Pacat de acest oras!!!!
Postat 03 Februarie 2011, 16:26 de Corina
Banii
4 miliarde de lei vechi s-au bagat in pavoazarea malului de langa centrul de calcul ! Bani multi, foarte multi ! Asa ca de ce nu s-ar mai cheltui inca atatia si in spatele Colegiului Gojdu? Asta de ce nu se scrie ! D-le Simai ia intereseaza-te de costuri si apoi spune-ne si noua ! LA mai bine !!
Postat 02 Februarie 2011, 22:23 de Dorel
no toti copacii!
sa taie toti copacii cazuti deja in apa ca ne facem de toata minunea. restul sa ramana si sa se inmulteasca!
Postat 02 Februarie 2011, 21:33 de leo
Ati inebunit?
Bai, ati innebunit? Iar vreti sa radeti pomii de pe malul Crisului? Ce diplome de biologi aveti de stiti ca pomii aia trebuie taiati? Si ce tufisuri sunt acolo? Pentru domnii doctori de la ape si primarie salciile sunt tufisuri? Nu va ia mama naibii odata...
Postat 02 Februarie 2011, 20:07 de Petrica
care-i pretul \ "jurnalist" ?
Tie cat iti dau astia, ma Simai, ca sa scrii frumos de ei ? Ca sigur n-o sa cartesti la ziarul primariei impotriva taierii pomilor ! Iei si tu 0,00001 % din betoanele turnate acolo si inghiti !
Postat 02 Februarie 2011, 17:43 de popa sonea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON