URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Ianuarie 2024, 19:32

Pasageri mai puțini pe Aeroportul Oradea în 2023. Pe ce loc se situează în topul național

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Numărul pasagerilor de pe Aeroportul Oradea a scăzut în 2023 față de 2022, după ce Ryanair a oprit zborurile spre destinații europene.

Potrivit datelor făcute publice de Asociația Aeroporturilor din România, aeroportul orădean a fost tranzitat anul trecut de 152.543 de persoane, față de 208.541 în 2022.

În topul național, Aeroportul Oradea se află pe locul 10 după numărul de pasageri.

Primele locuri în țară sunt ocupate de Aeroportul Otopeni (14,6 milioane de pasageri), cel din Cluj (3,2 milioane) și cel din Iași (2,3 milioane). 

Numărul de pasageri care au tranzitat aerogara orădeană a scăzut pe fondul opririi, în primăvara anului 2023, a zborurilor externe operate de compania lowcost Ryanair. Anul trecut, firma italiană GoToFly și compania Aeroitalia au operat curse Oradea – Forlí, însă doar vreme de câteva luni (aprilie-august). Astfel, după această perioadă, pe Aeroportul Oradea au mai decolat și aterizat doar aeronavele charter, care au dus turiștii în destinații de vacanță, și avioanele Tarom, exclusiv pe ruta Oradea-București. 

În 2024, ar urma să fie lansate noi zboruri, după ce Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea au stabilit că operatorul HiSky îndeplinește criteriile de selecție pentru a primi fonduri publice și a opera zboruri după următorul program: 5 zboruri pe săptămână între Oradea și București (și retur); 3 zboruri săptămânale între Oradea și Londra (și retur); organizarea de curse charter către trei destinații de vacanță: Hurgada (Egipt), Antalya (Turcia) și Monastir (Tunisia). Pentru derularea acestor curse pe 5 ani, operatorul aerian a cerut 750.000 de euro.

Separat de acestea, Consiliul Județean Bihor a lansat o licitație pentru desemnarea unei companii care să opereze curse aeriene regulate între aeroporturile din Oradea (OMR) și Varșovia (WAW) pentru o perioadă de 4 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Inchis
Inchis si dat pentru curse auto. Sau nu mutatii zoo , si dati aeroportul mafiei Prima Primarie sa faca blocuri.
Postat 22 Ianuarie 2024, 20:12 de Petre93
vasi/adi13
Vezi de unde imi dau seama ca ai mai multe conturi ::::)))) pt ca înțelegi un text
Postat 22 Ianuarie 2024, 11:07 de Sandu2100
Sandu
Ce limbaj de lemn ai sandu. Dar ce logica ai. Vrei sa vina turistii din Romania la Brasov cu avionul? In tara nu sunt curse intre orase, doar cu Bucurestiul . Dar ca e plin de slte aetoporturi in jurul lui de unde sa vina la Brasov?
Postat 22 Ianuarie 2024, 07:07 de vasi13
::::))))))
Daca si Brașov cu hAEROPROT niu e dupa noi ::::)))) zonă turistică blablabla :::)))
Postat 21 Ianuarie 2024, 19:01 de Sandu2100
1 din 100?
In realitate nu exista cifre exacte si cele existente sunt manipulate in functie de interese.
Postat 21 Ianuarie 2024, 14:43 de User anonimizat
@spzl
Unii aleg Oradea? Da 1 din 100 aleg Oradea, restul de 99 merg in Cluj. Cifrele vorbesc, nu minciuna. Normal ca Clujul ofera oportunitati in orice domeniu, si domenii ce nici macar nu exista in Oradea.
Postat 21 Ianuarie 2024, 12:12 de AlexandraCiucle
E o contratendinta in ultimul timp, nu neaparat buna.
Unii aleg Oradea pentru ca nu se mai descurca in Cluj, din diverse motive. Aici tine de profilul fiecaruia, un ambitios va avea mult mai multe oportunitati in Cluj.
Postat 21 Ianuarie 2024, 12:08 de User anonimizat
Dezvoltati orasul apoi
Faceti dezvoltare adevarata, atrageti tineret antreprenorial, care sa vina sa deschida afaceri ca in Cluj. Dezvoltati Universitatea. Reduceti povara fiscala, taxele. Nu mai haituiti micii afaceristi locali, de exemplu masura luata acum 5 ani ca magazinele sa nu aiba voie sa afiseze reclame si nimic in vitrina. Pai cum sa stie clientul ce e in magazin, sau ce magazin. Bine ca demolati toate pietele. Pai ce vreti sa faca lumea in oras daca micile afaceri le macelariti. La voi sunt bune firmele din parc industrial ce dau salarii minime. Exemplu Str.Nufarului reabiltata cu desfiintarea parcarii pe dreapta, deja e plin decspatii comerciale goale ca zona e moarta. In centru e la fel, se inchid cluburi, pizerii restaurante. In urma cu 15 ani numarul lor era cel putin dublu. Populatia imbatranita s-a dublat in oras in ultimii 30 de ani. Orice tineri ce se muta in tara aleg orase gen Cluj, Iasi, Brasov. Nu se muta nimeni in Oradea pt ca ai pasaj!!!! Aeroportul e inconjurat de 5 aerporturi mari, nu ai de unde sa strangi clienti din alte orase. Orasul e foarte slab ca mediu de afaceri, sarac, cu populatie obosita si saraca. Majoritatea lucrarilor din oras afecteaza in rau locuitorii, in orice zona.
Postat 21 Ianuarie 2024, 11:22 de sanduivanov
Nu-i bai...
Recuperăm cu Varșovia... plecăm cu toții măcar o dată și sărim câteva locuri în top...,,Urmează Varșovia, cu peron pe partea dreaptă... '' :))
Postat 21 Ianuarie 2024, 07:51 de Taxi-driver
Da
Exact. Poate e si prea mult locul 10 , zece din 14. Inca un exemplu e Brasov, cand ai Sibiu, Cluj, Bacau, Iasi si Bucuresti nu ai cum sa ai curse. Asa e si Oradea e intre Cluj, Debrecen, Timisoara, Budapesta. Trebuie sa fii complet lovit in cap sa crezi ca poti fi la nivel de orasele din jur.
Postat 20 Ianuarie 2024, 19:51 de Mihaita
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON