URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Septembrie 2021, 09:00

Părinţii, veşnici sponsori: Ce bani se mai cer pe la şcolile şi grădiniţele din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Debutul noului an şcolar le reaminteşte părinţilor din Oradea ceea ce fostul ministru PSD al Educaţiei, Liviu Pop, le-a spus-o franc în urmă cu patru ani: şcoala e gratuită doar pentru copii, nu şi pentru ei.

Pe reţelele de socializare au început să apară tot mai multe mesaje despre cheltuielile pe care le au părinţii care au copii la grădiniţele sau şcolile din Oradea, care mai de care mai extravagante.

De pildă, o mămică a povestit că la Grădiniţa 23, părinţii trebuie să dea bani pentru jucării, o imprimantă nouă şi chiar un laptop modern pentru educatoare. Asta în condiţiile în care grădiniţa are doar 12 paturi la 22 de copii în grupă, iar micuţii vor trebui să doarmă câte doi! Şi, cum se spune, cu cât sunt mai mari copiii, cu atât cresc şi sponsorizările.

Bihorel a auzit, tot de la părinţi, că la Şcoala Nicolae Bălcescu o învăţătoare le-a sugerat că ar trebui să zugrăvească clasa şi să schimbe parchetul, ceea ce ar însemna cam 200 de lei pe cap de elev. Fireşte, când oamenii au vociferat, iar întâmplarea a ajuns la urechile directorului, dascălul a dat înapoi, explicând că... era doar o idee.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@anca199011
Fiindca nu dai copilului tau! Dai acelor cadre didactice care ar trebui sa asigure fucntionalitatea claselor/grupelor proprii. Cati dintre cadrele didactice au protestat ca nu vor cresteri salariale ci cer conditii pentru prescolari/elevi??? Cati??? Exista diferite programe de finantare dar lenea si putoarea e mai mare. Cunosc cadre didactice care rezolva necesarul fara sa solicite bani de la parinti...
Postat 19 Septembrie 2021, 23:01 de sasi
Fraierii de părinți
Dar despre învățătorii care refuza SDS dar fac After School pe bani mulți inafara scolii nu se scrie nimic? Și aici părinții sunt vinovați ca îi lasă. Cat de tâmpit sa fii sa dai 35 lei/zi la After când poți da 20 lei la SDS? Dar dacă doamna zice din start ca refuză, ce pot face părinții?
Postat 16 Septembrie 2021, 19:26 de Ileana
de de sa nu dai pentru copilul tau?
Nimeni nu te poate obliga, dar de ce sa nu dai? Adica daca statul nu ofera necesarul pentru ei, si stim cu toti ca in educatie e investit cel mai putin (nici hartie igienica nu e suficienta), atunci de ce tu ca parinte sa nu dai? Si aici nu zic de laptop si imprimanta (desi si la alea e cu, cantec,pt ca nu ai timpul necesar sa stai langa imprimanta veche sa iasa 25 de fise), ma refer la topuri de hartie pt imprimanta, ca sa scoata fise zilnic, toner pt imprimanta, caiete speciale etc. Adica mai bine lucreaza copilul pe hartie A4 goala? Nu toti ne permitem gradinita/ scoala privata unde platesti aprox 2000 lei ... la stat platesti pana in 200 lei + necesar, de care e nevoie in educatie! Nu le primesc de la stat. Avem doar programe pe care sa le respectam, dar birotica necesara nu, jucarii nu. Tin minte ca si la mine in clasele 1-4, parintii au renovat clasa ca sa avem conditii decente timp de 4 ani! Schimbat draperii, parchet si reparat bancile!! iar invatatoarea avea grija nemaipomenita de clasa..ca noi sa invatam in conditii bune!
Postat 16 Septembrie 2021, 13:28 de anca199011
si?
Si? Asa ca tot cei care dau sunt de vina. Spui ca NU si gata. Ajunge daca spune unul, mai cheama si ANAF-ul si s-a rezolvat problema. Pana cand lumea accepta, nu are ce comenta. Revin la laptop. La un institut utilizezi calculatoare si eventual un SSD extern pentru portabilitate. La 1000ron ai PC+monitor+imprimanta+ssdextern
Postat 16 Septembrie 2021, 12:15 de sasi
Mda
Da, nu esti obligat sa dai, dar pe urma iti ia copilul "in ochi rai" si poate il trateaza altfel sau ii da note mai mici... plus ca mereu exista parinti (majoritatea) care sunt gata sa-si desfaca punga fara sa comenteze... daca tu indraznesti sa comentezi sau sa nu contribui, devii un fel de paria si zgarcit intre parinti...
Postat 16 Septembrie 2021, 10:30 de Tinna
vinovati sunt cei care dau!
Nu dai si basta. Nimeni, NIMENi nu te poate obliga sa dai. Educatoarele au devenit de o nesimtire putreda. Chiar mai rele ca invatatorii sau profesorii preuniversitari. Ai nevoie de laptop? Cumpara! Nu esti copil de 8 ani sa cersesti bani de la parinti!
Postat 16 Septembrie 2021, 09:46 de sasi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON