URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Iulie 2021, 13:07

Parcul Științific și Tehnologic Bihor, în linie dreaptă: Consiliul Județean a desemnat firma care va realiza proiectarea și execuția

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deblocat în această iarnă după trei ani de stagnare pe hârtie, proiectul Parcului Științific și Tehnologic pe care Consiliul Județean Bihor și-a asumat că îl va realiza în parteneriat cu Universitatea din Oradea se apropie de concretizare.

CJ Bihor a stabilit care dintre cele cinci firme și asocieri de firme înscrise la licitația lansată în luna martie va construi noua facilitate menită să impulsioneze dezvoltarea economică locală prin inovații și transferuri tehnologice.

Printr-un comunicat dat publicității miercuri, Consiliul Județean a anunțat că oferta câștigătoare este cea depusă de asocierea formată din firmele Construcții Erbașu SA și Abed Nego Com, în valoare de 18.440.830,13 lei, fără TVA.

La licitația demarată în primăvară au mai depus oferte Tehnodomus SRL, Kesz Construcții România, asocierea Drum Asfalt – Grup Construcții Est și Trameco, precum și asocierea Manelli Impresa – Axis Design, valoarea contractului estimată atunci fiind de 19.597.500 lei, fără TVA.

Obiectivul investiției "Înființare Parc Științific și Tehnologic Bihor" str. Ceyrat nr. 4, Oradea, este crearea unei infrastructuri de inovare și transfer tehnologic în județul Bihor în scopul sprijinirii dezvoltării economice.

Proiectul prevede înființarea unui parc științific și tehnologic cu regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 5.417,78 mp, dotarea acesteia cu mobilier și echipamente de cercetare de laborator, amenajarea unei parcări de 63 locuri pentru autoturisme, dintre care două destinate persoanelor cu handicap locomotor, și instalarea unui rastel de biciclete.

Parcul Stiințific și Tehnologic Bihor va fi o facilitate unde se vor desfășura activități de învățământ, de cercetare, de transfer tehnologic al rezultatelor cercetării și de valorificare a acestora prin activități economice.

Proiectul Parcului Ştiinţific şi Tehnologic a fost lansat pe 30 ianuarie 2018, când Consiliul Judeţean a aprobat asocierea în vederea realizării acestuia între Judeţul Bihor şi Societatea Parcuri Industriale Bihor SA, un an mai târziu, pe 12 februarie 2019, fiind încheiat încă un acord de parteneriat, între CJ Bihor, Societatea Parcuri Industriale Bihor SA, Universitatea din Oradea şi Societatea Parc Ştiinţific şi Tehnologic Bihor SRL, înfiinţată între timp de Consiliul Judeţean.

Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat abia pe 21 septembrie 2020, cu Ministerul Fondurilor Europene, iar finalizarea lui are ca termen 31 iulie 2023.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Din greșeală în greșeală, până la corecția finală.
Conform regulilor din Uniunea Europeană este interzis ca proiectarea și execuția să fie atribuite aceleeași firme sau grup de firme, sub același contract. Pe bani din bugetele proprii ale beneficiarilor merge, dar dacă vrei să absorbi și niște fonduri europene, la un moment dat, îți dai cu stângu-n dreptul fără drept de revenire.
Postat 07 Iulie 2021, 17:40 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON