Deblocat în această iarnă după trei ani de stagnare pe hârtie, proiectul Parcului Științific și Tehnologic pe care Consiliul Județean Bihor și-a asumat că îl va realiza în parteneriat cu Universitatea din Oradea se apropie de concretizare.
CJ Bihor a stabilit care dintre cele cinci firme și asocieri de firme înscrise la licitația lansată în luna martie va construi noua facilitate menită să impulsioneze dezvoltarea economică locală prin inovații și transferuri tehnologice.
Printr-un comunicat dat publicității miercuri, Consiliul Județean a anunțat că oferta câștigătoare este cea depusă de asocierea formată din firmele Construcții Erbașu SA și Abed Nego Com, în valoare de 18.440.830,13 lei, fără TVA.
La licitația demarată în primăvară au mai depus oferte Tehnodomus SRL, Kesz Construcții România, asocierea Drum Asfalt – Grup Construcții Est și Trameco, precum și asocierea Manelli Impresa – Axis Design, valoarea contractului estimată atunci fiind de 19.597.500 lei, fără TVA.
Obiectivul investiției "Înființare Parc Științific și Tehnologic Bihor" str. Ceyrat nr. 4, Oradea, este crearea unei infrastructuri de inovare și transfer tehnologic în județul Bihor în scopul sprijinirii dezvoltării economice.
Proiectul prevede înființarea unui parc științific și tehnologic cu regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 5.417,78 mp, dotarea acesteia cu mobilier și echipamente de cercetare de laborator, amenajarea unei parcări de 63 locuri pentru autoturisme, dintre care două destinate persoanelor cu handicap locomotor, și instalarea unui rastel de biciclete.
Parcul Stiințific și Tehnologic Bihor va fi o facilitate unde se vor desfășura activități de învățământ, de cercetare, de transfer tehnologic al rezultatelor cercetării și de valorificare a acestora prin activități economice.
Proiectul Parcului Ştiinţific şi Tehnologic a fost lansat pe 30 ianuarie 2018, când Consiliul Judeţean a aprobat asocierea în vederea realizării acestuia între Judeţul Bihor şi Societatea Parcuri Industriale Bihor SA, un an mai târziu, pe 12 februarie 2019, fiind încheiat încă un acord de parteneriat, între CJ Bihor, Societatea Parcuri Industriale Bihor SA, Universitatea din Oradea şi Societatea Parc Ştiinţific şi Tehnologic Bihor SRL, înfiinţată între timp de Consiliul Judeţean.
Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat abia pe 21 septembrie 2020, cu Ministerul Fondurilor Europene, iar finalizarea lui are ca termen 31 iulie 2023.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.