URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Septembrie 2020, 15:23

Parchetul Oradea a deschis dosar penal pe numele profesorului Nelu Pop de la LPS Bihorul (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunţat, joi, că a deschis dosar penal pe numele profesorului Nelu Pop de la Liceului cu Program Sportiv "Bihorul", care a ajuns cunoscut la nivel naţional după ce a protestat în şcoală, alături de elevi, filmându-se cu mască de clovn în locul măştii de protecţie obligatorie la ore.

Astfel, cadrul didactic este cercetat pentru infracţiunile de zădărnicire a combaterii bolilor şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul cu nr. 3880/P/2020 în care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de zădărnicerea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1,2 C. pen. şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în data de 23.09.2020, numitul X, în calitate de profesor la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” din Oradea, a postat pe reţelele de socializare o filmare cu elevii unei clase din cadrul Liceului cu Program Sportiv ”Bihorul” prin care protestează cu privire la măsurile dispuse de Guvernul României referitoare la purtarea măştilor în sălile de clasă", se arată în informarea transmisă de Parchetul Oradea. 

Reprezentanţii Parchetului adaugă că "activităţile procesuale efectuate în cadrul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie".

Deocamdată, procurorii nu au anunţat aceeaşi măsură şi în cazul unui alt cadru didactic din Oradea, de la Şcoala Dacia, care, sâmbăta trecută, a participat la protestul anti-"botniţă" de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, spunând că la orele ei nu se poartă mască. Șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Virgil Blage, a anunţat zilele trecute că instituţia pe care o conduce va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi împotriva acesteia.

Gestul profesorului de lupte Nelu Pop de la LPS Bihorul a fost dezbătut la nivel naţional, fiind condamnat de mai multe persoane, inclusiv de premierul Ludovic Orban şi de preşedintele Klaus Iohannis. "Nu putem să tolerăm aşa ceva (...) Este jalnic!", a spus şeful statului. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Libera exprimare, sau libera prostie " Larry Flint "
Profesorul judoca, habar nu are despre cum să-ți educi copii, darămite pe copiii altora.
Postat 24 Septembrie 2020, 20:25 de Sandu2100
Chiar dacă fapta nu există ...
... procurorii își permit să facă "necropolitică" !?! La fel ca și "guvernul meu" !?!
Postat 24 Septembrie 2020, 18:18 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON