URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Decembrie 2022, 18:05

Parchetul Beiuş: Şeful Ocolului Codrii Beiuşului, Daniel Coraş, a fost pus sub urmărire penală pentru furt de energie electrică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Ocolului Silvic Codrii Beiuşului, Daniel Coraş, a fost pus sub urmărire penală pentru furt de energie electrică, în dosarul în care este acuzat că s-a racordat ilegal la reţeaua de iluminat public din comuna Bunteşti.

Informaţia a fost făcută publică marţi, printr-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş la solicitarea BIHOREANULUI, în care se arată că împotriva lui Coraş "s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt de energie electrică".

Potrivit documentului, fapta a fost reţinută sub formă calificată, deoarece a fost săvârşită pe timp de noapte, infracţiune pentru care Codul penal prevede o pedeapsă mai aspră, închisoare între 1 şi 5 ani, faţă de varianta simplă a infracţiunii, pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. 

Procurorii au confirmat, şi ei, că în cursul zilei de sâmbătă, 17 decembrie, la vila lui Daniel Coraş s-a desfăşurat o percheziţie domiciliară, însă au refuzat să dezvăluie constatările, pe considerentul că "urmărirea penală este nepublică" şi, ca atare, "informații cu privire la aspectele constatate nu pot fi dezvăluite". 

„Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în niciun caz, să înfrângă, principiul prezumţiei de nevinovăţie. De asemenea, considerăm că în comunicarea cu mass-media în cursul urmăririi penale trebuie să se respecte atât principiul prezumţiei de nevinovăţie, cât şi caracterul nepublic al urmăririi penale", se menţionează în comunicatul Parchetului Beiuş. 

După cum a dezvăluit BIHOREANUL, vila din Stâncești a lui Daniel Coraş a fost percheziţionată în dosarul în care acesta este cercetat pentru furt de energie electrică. Împreună cu un echipaj al Electrica şi sub coordonarea unui procuror, poliţiştii au verificat ce consumatori de energie electrică au fost racordaţi ilegal la reţeaua de iluminat public a comunei Bunteşti.

Acţiunea s-a derulat după ce, cu o săptămână mai devreme, poliţiştii au descoperit că vila acestuia are o instalaţie electrică racordată ilegal la reţeaua de iluminat public a comunei Bunteşti.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cum vine treaba asta, că furtul nocturn e penal ...
... iar cel diurn e civil? Asta ne arată că și procurorii s-au săturat de șmecheriile "băieților deștepți" din energie care, de când cu liberalizarea asta, s-au îmbogățit peste măsură și în mod nejustificat, din alba-neagra facturilor. Coraș ăsta nu poate fi băiat rău ... el a vrut doar să mai recupereze din furtul legalizat de niște politicieni fără suflet, la care a fost supus de către furnizor.
Postat 22 Decembrie 2022, 20:21 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON