URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Octombrie 2022, 14:11

Padel Arena Oradea, în creștere: După turnee puternice, urmează o etapă de ligă națională și finala Cupei României

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La finele lunii martie, la Oradea s-a deschis prima sală de padel din oraș și cea mai mare din țară. „La nici șapte luni de la deschidere, ne bucurăm de joc, de socializare, de performanțe”, spune administratorul afacerii, Spiros Baltsavias. Seria de turnee, începută în luna mai, continuă cu două competiții majore la Padel Arena Oradea.

Ideal pentru toate vârstele

Apărut relativ recent în peisajul sportului românesc, padelul a fost recunoscut ca sport în România de ministerul de resort și datorită numărului de practicanți în creștere, nu de la o lună la alta, ci de la o zi la alta. Este o disciplină sportivă pe care, dacă o descoperi, îți ajunge la suflet, mai ales că nu ține cont, în mod obligatoriu, de vârstă, agilitate sau îndemânare.

Padel Arena Oradea de la complexul ERA beneficiază de șase terenuri, vestiare, zonă de relaxare și tot ceea ce ține de o bază sportivă la cele mai ridicate standarde. „Comparativ cu tenisul, nu este un joc în care forța să fie dominantă. De multe ori punctele sunt realizate grație strategiei adoptate și nu neapărat a forței. În aceste condiții este ideal de practicat de către bărbați, femei, tineri, oameni de toate vârstele. Am avut plăcerea să constat că numărul celor care au ales să joace padel este într-o evidentă creștere. La acțiunile de social padel pe care le organizăm în zilele de luni, joi și vineri, terenurile sunt pline. Avem jucători începând de la copii până la tineri de peste 70 de ani”, a spus Spiros Baltsavias, promotorul padelului, dar și al minifotbalului, în Oradea.

Seria de turnee continuă

De la înființare, la Padel Arena Oradea a fost organizată o etapă de ligă națională, dar și alte trei turnee puternice.

Urmează, la finele lunii octombrie, în același edificiu, să se dispute etapa a 9-a (penultima din calendarul Ligii Naționale de Padel, 29-30 octombrie), respectiv finala Cupei României, care se va desfășura în perioada 18-20 decembrie. Oradea se bucură de prezența mai multor echipe care și-au făcut rapid un nume pe plan național.

Orădenii sunt în topul național

Cel mai redutabil dublu e format din Andrei Dărăban și Bogdan Sturzu (câștigători a două etape naționale, mai au în palmares o finală și o semifinală), foști jucători de tenis, actualmente antrenori, care au format un dublu în tenis încă de pe vremea copilăriei.

Horia Matei, Alex Stohor, Răzvan Copil, Ciprian Filip, Emil Bronț, Alex Stocker, Răzvan Sime sunt câțiva dintre jucătorii care reprezintă orașul la nivel de profesioniști, cu rezultate notabile, inclusiv finale sau semifinale.

Creștere anuală de 5%!

Pe plan mondial, padelul este disciplina sportivă cu cea mai mare creștere de practicanți de la an la an. În Spania, de pildă, este pe locul doi, după fotbal dar înaintea tenisului. În lume, padelul are o creștere procentuală de peste 5% de la un an la altul.

„La nici șapte luni de la deschidere, ne bucurăm de joc, de socializare, de performanțe”, a conchis Spiros Baltsavias.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON