URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Iulie 2023, 10:02

Orădenii au la dispoziție primele containere de colectare a textilelor. Vezi unde sunt amplasate!

Începând din această vară, orădenii au la dispoziţie containere în care vor putea depune deşeurile textile din gospodărie.

Primăria a început amplasarea containerelor în zona incintelor de colectare selectivă şi în zonele intens circulate din oraş.

"Aceste containere sunt amplasate în zona incintelor de colectare selectivă din cartierele de blocuri şi în diferite zone cu case precum şi în zone mai circulate în oraş. O parte dintre aceste containere sunt deja amplasate, urmând ca în această perioadă să fie amplasate şi cele rămase", a transmis joi Primăria printr-un comunicat de presă.

Până joi, fuseseră amplasate 30 de containere pentru colectarea textilelor în zone precum parcul Salca, Orășelul Copiilor din strada Corneliu Coposu, cartierul Prima Universității, intersecția străzilor Transilvaniei și Moldovei, Bulevardul Ștefan cel Mare lângă McDonald's și altele.

"Primele 30 de containere au fost deja amplasate, numărul lor urmând să ajungă la 65 de containere până la sfârșitul lunii august. Toate cele o sută de containere vor fi montate în Oradea până la sfârșitul acestui an", a declarat pentru BIHOREANUL, Petri Csilla, de la Compartimentul de presă al Primăriei.

Vor fi o sută de containere!

După cum BIHOREANUL a mai scris, în cadrul contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubritate la nivelul municipiului Oradea nu există prevederi privind colectarea separată a deşeurilor textile.

Până acum acestea puteau fi depuse de orădeni la centrele de colectare de pe străzile Thurzo Sandor sau Uzinelor ori la containerele de deşeurile menajere.

Pentru a rezolva problema colectării acestui tip de deşeuri, municipalitatea a încheiat două parteneriate cu Asociaţia Filantropia Oradea şi Eurotex SH SRL pentru amplasarea a câte 50 de containere în care acestea să poată fi depuse de orădeni.

"În timp ce Asociaţia Filantropia Oradea va recicla obiectele vestimentare, cu scopul caritabil de a sprijini persoanele vulnerabile din comunitate, Eurotex SH SRL va realiza un program de reciclare selectivă a deşeurilor textile pentru reutilizarea lor în prima fază", a transmis Primăria.

Textilele colectate vor fi sortate, refolosite şi reciclate de către cele două firme partenere iar, în ultimă instanţă, distruse.

Vezi mai jos unde vor fi amplasate cele 65 de containere care vor fi disponibile din această vară!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON