URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iulie 2021, 19:13

Orădenii cer redeschiderea Orăşelului Copiilor, ţinut sub lacăt din martie 2020. Vezi ce răspund autoritățile! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii cer municipalităţii redeschiderea Orăşelului Copiilor din cartierul Rogerius, ţinut sub lacăt din martie 2020.

"Mai mare ruşinea!"

Solicitanţii insistă pentru reluarea activităţii locului de joacă pentru copii având în vedere că micuţii au intrat în vacanţa mare.

"Nu înţeleg de ce Primăria ţine închis acel spaţiu. Copiii au nevoie de el ca să se joace", a reclamat o mămică BIHOREANULUI.

Orădenii sunt de părere că funcţionarea unui centru de vaccinare în clădirea din Orăşelul Copiilor nu este un argument pentru ca tot spaţiul să fie ţinut închis.

"Chiar dacă mai funcţionează centrul de vaccinare, se poate amenaja o trecere prin circuitul lateral", a mai spus femeia.

Locuitorii zonei spun că Orăşelul Copiilor trebuie redeschis având în vedere că, cu excepţia parcurilor Magnoliei şi Olosig, ambele pline de copii, micuţii din cel mai aglomerat cartier orădean nu au unde să se joace.

"Vin seara copiii, se uită la terenul de baschet şi la aparatele de joacă cum stau goale şi pleacă. Mai mare ruşinea!", spune un riveran.

Ori centru de vaccinare, ori loc de joacă!

Contactaţi de BIHOREANUL reprezentanţii municipalităţii au declarat că reluarea activităţii Orăşelului Copiilor poate avea loc doar după închiderea centrului de vaccinare de aici.

"Fluxurile de circulaţie pe zona de vaccinare sunt extrem de stricte. Nu putem amesteca acest tip de activitate cu cea de joacă pentru copii", a spus city-managerul Mihai Jurca.

Managerul public al oraşului a declarat că varianta izolării clădirii în care funcţionează centrul de vaccinare de restul parcului prin garduri separatoare nu este una viabilă.

"Chiar dacă am monta un gard separator, rămâne problema toaletei. Copiii care vin la joacă în orăşel trebuie să aibă la dispoziţie toalete, ori cele din centrul de vaccinare sunt rezervate pentru personal şi pentru cei care vin să se vaccineze. Nu pot lăsa acolo oameni din afară", a declarat Jurca.

Primăria a cerut închiderea centrului...

City managerul Mihai Jurca spune că Primăria a făcut deja demersuri pentru închiderea centrului de vaccinare şi redeschiderea Orăşelului Copiilor.

"Am solicitat Comitetului Naţional pentru Coordonarea Activităţii de Vaccinare suspendarea activităţii centrului încă de acum două săptămâni, având în vedere că mai există unul de acest gen la Spitalul Pelican, în imediata vecinătate, şi că numărul persoanelor care vin să se vaccineze este în scădere. Deocamdată nu am primit niciun răspuns. Vom mai insista", a spus Jurca.

Potrivit city-managerului, odată primit acceptul pentru suspendarea activităţii centrului de vaccinare, Orăşelul Copiilor îşi va relua activitatea în câteva zile. "Avem nevoie de două sau trei zile pentru evacuarea paturilor şi amenajărilor făcute în incinta clădirii şi depozitarea lor astfel încât dacă va fi nevoie de ele în toamnă să le putem readuce la loc în cel mai scurt timp", a declarat aceasta.

Orăşelul Copiilor a fost închis publicului începând din 13 martie 2020, odată cu mai multe baze sportive cum ar fi cea din Ioşia sau Bazinul Crişul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Era cazul
Era și cazul, dacă tot sunt containerele în centru, la ce puzderie de populație se mai vaccinează acum ... se poate deschide parcul. Oricum cine a vrut sa se vaccineze deja a facut-o.
Postat 15 Iulie 2021, 18:47 de Andy81
Sandu și sasi.
Ăștia doi sunt ca și niște pițigoi. Ei sar doi, la unison, chiar dacă nu-i lovește nimeni peste cioc. Asta ca să nu se rătăcească în vreun subiect, pe care nu reușesc să-l înțeleagă nici dacă îi vaccinezi contra ATCV-1. Ambii sunt dintre categoria slugilor de la Bihoreanul, ai neobolșevicilor de la PNL, grăbiți la deschiderea sediului fițuicii de partid să răspundă neîntrebați. Soarta lor e bătută-n cuie deja. O să stea cu mâna-ntinsă din 2024 încolo, la orice colț de parc ori stradă. Promit.
Postat 15 Iulie 2021, 08:04 de KP
KP
Du-te si te vaccineaza nu tot comenta aiurea
Postat 14 Iulie 2021, 08:56 de Sandu2100
prosti ca si ....
Niste cordoane si gata. Astia au nivelul ca kp si ceilalti neutrii la inteligenta....
Postat 14 Iulie 2021, 08:34 de sasi
Răspunsul de la primărie dovedește nivelul de inteligență a edililor.
Copiii care ar putea beneficia de locurile joacă ar fi de ordinul miilor. Centrul de vaccinare e călcat de doar câteva zeci de orădeni. O clipă nu le-a trecut prin cap edililor să mute centrul de acolo, ori să-l desființeze pe motive de inactivitate evidentă. Niște "neterminați" care confundă un act medical cu unul administrativ, nu sunt în stare să-și pună un pic capul la contribuție. Așa că, urmează să fie spart lacătul de pe poarta "orășelului copiilor", pe motive de lipsă de logică și de gândire din partea aleșilor locali.
Postat 14 Iulie 2021, 07:03 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON