URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
25 Iunie 2024, 20:08

Orădeanul Alex Creţ a primit invitaţia oficială de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris!

Orădeanul Alex Creţ a primit invitaţia oficială de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris! foto: Facebook / Comitetul Olimpic și Sportiv Român
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivul orădean Alex George Creţ a primit marţi confirmarea din partea Federației Internaționale de Judo că va participa la Jocurile Olimpice de vară din acest an de la Paris.

Decizia forului internaţional a fost anunţată şi salutată şi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook. Din păcate, însă, orădeanul Alex Creţ va fi şi singurul sportiv din ţara noastră care va participa la întrecerile de judo de la Paris.

„E oficial, Alex Creț a fost confirmat de Federația Internațională de Judo și va reprezenta Team Romania la competiția de la Paris. Alex Creț, legitimat la CSM Oradea, este antrenat la lot de Emil Morar. El este la prima participare olimpică și va fi singurul reprezentant al acestei discipline care va concura la Jocurile de la Paris. Felicitări, Alex! Bine ai venit în Echipa Olimpică! Succes la Paris!”, se arată în mesajul CSOR.

Emil Morar, care-l antrenează pe Alex atât la clubul CSM Oradea, cât şi la lotul naţional, s-a arătat bucuros pentru reuşita sportivului orădean. Pe de altă parte, acesta s-a arătat însă nemulţumit pentru că România va avea un singur reprezentant la judo.

„Este o bucurie imensă că ne-am calificat. Alex Creţ este cel mai tânăr sportiv din lotul olimpic care s-a aflat în cursa de calificare. Am o uşoară undă de regret totuşi, pentru că obiectivele mele, personale, au fost de minimum doi sportivi calificaţi, poate chiar trei, lucru pe care nu am reuşit să îl realizăm, dar aici sunt mai mulţi factori care au contat. Au fost accidentări, unele foarte grave. Mă refer la Adrian Şulca, el fiind operat la umăr şi a stat nouă luni, mă refer şi la Asley Gonzalez, care, fiind un sportiv mai în vârstă şi cu o uzură destul de accentuată a organismului, a suferit o serie de accidentări la genunchi, fiind operat de menisc, ligamente încrucişate, iar toate aceste lucruri l-au scos în final din cursa de calificare, deşi Gonzalez este un sportiv uluitor sau fantastic de valoros, fost campion mondial, vicecampion olimpic, pentru Cuba. Acum este, însă, naturalizat şi am sperat în calificarea lui”, a precizat Emil Morar.

Tehnicianul orădean este încrezător într-o evoluţie bună a lui Alex Creţ la Paris, sperând chiar la o medalie olimpică.

Citiți mai multe despre Alex și ce speranțe are el de la Jocurile Olimpice de la Paris în articolul „Campionul Bihorului: Cine este Alex Creț, desemnat pentru a treia oară sportivul anului în Bihor (FOTO/VIDEO)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON