URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Septembrie 2021, 09:59

Orădeanca Ruxandra Sala a fost numită la şefia Direcţiei Naţionale de Insolvenţă a Persoanelor Fizice din ANPC

Orădeanca Ruxandra Sala a fost numită la şefia Direcţiei Naţionale de Insolvenţă a Persoanelor Fizice din ANPC sursa foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanca Ruxandra Sala, fosta şefă a Biroului de Insolvenţă Persoane Fizice din Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bihor şi fostă consilieră în cadrul ANPC, coordonează, începând de marţi, activitatea Direcţiei Naţionale de Insolvenţă. 

Anunţul a fost făcut marţi seară, de Claudiu Dolot, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pe Facebook.

"Acum 3 luni o premiam pe Sala Ruxandra din Oradea pentru primul loc pe ţară, ca activitate, la Direcţia de Insolvenţă a Persoanelor Fizice din ANPC. Azi mi-a făcut plăcere să o prezint colegilor din reţeaua naţională în calitatea ei de director a acestei direcţii foarte importante în contextul actual", a explicat preşedintele ANPC. 

Consilier juridic de profesie şi mediatoare din 2013, respectiv preşedinta Corpului Profesional al Mediatorilor Bihor din 2019, Ruxandra Sala lucrează în Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bihor din 2017 şi a fost şefa Biroului de Insolvenţă Persoane Fizice din Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bihor. 

Sub conducerea ei, cel din urmă serviciu s-a situat pe locul doi în ţară, după Bucureşti, în privinţa numărului de persoane care au reuşit să beneficieze de sprijin pentru intrarea în insolvenţă. De altfel, în luna iunie, orădeanca a şi fost premiată de președintele ANPC, Claudiu Dolot, pentru cele mai multe dosare pe insolvență finalizate (foto).

"Pot doar să mulţumesc pentru încrederea acordată şi să asigur consumatorii persoane fizice că, alături de întreaga echipă ANPC, vom fi mereu în sprijinul lor, în folosul protecției acestora ", a declarat Sala.

Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice a ANPC, coordonată acum de orădeancă, asigură aparatul tehnic al comisiei centrale de insolvență și al celor 42 de comisii de insolvență de la nivel teritorial care se întrunesc lunar şi stabilesc procedurile aplicabile pentru fiecare solicitant în parte, urmărind totodată stadiul soluţionării dosarelor întocmite. 

Solicitanţii, după cum BIHOREANUL a mai scris, pot fi persoanele fizice cu datorii neachitate de cel puțin 90 de zile cum ar fi restanțele la plata creditelor, la furnizorii de utilități, la întreţinere, firme de creditare, chiar faţă de ANAF, şi care vor fi ajutate de stat să se descarce de obligaţii, în baza unor proceduri reglementate prin Legea 151/2015 privind insolvenţa persoanelor fizice, intrată în vigoare în 2018.

Persoanele interesate pot accesa site-ul ANPC, la secțiunea Insolvență Persoane Fizice, pagina de Facebook "Insolvență Persoane Fizice" sau să se adreseze direct personalul specializat din locațiile Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) pentru detalii și informații suplimentare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Meritocratie
Să fim serioși : în patru ani din simplu consilier (entry level în sistem, cum ar spune unii) șef (oare cât a stat pe execuție - exact cât trebuie ?) și apoi director la nivel național.
Postat 16 Septembrie 2021, 08:51 de Ianco
Decalog
Am o intrebare pt Decalog: oare in timp ce spărgeai semințe si stăteai pe laviță ai comentat ? Cand o sa muncești si tu mai cu drag si cu talent sunt convins ca ti vei cumpara macar un tricou sa strige mare pe, piet BOSS*...Tipic romanului, daca duduia e îmbrăcată elegant , de ce e elegant? daca e vulgar de ce vulgar? daca haine de firma de unde banii? ...iti zic eu de unde bani: munca, munca si iar muncă!!! Oricum felicitari d-nei pt funcție si ținuta afișată.
Postat 15 Septembrie 2021, 22:41 de Adrian_Preda
nu o cunost pe domnita, dar sa nu fim ciudosi! Pentru binele judetului si a tarii, a sarmanilor clienti si chiar si al ei personal, sa ii uram doar succes!
daca e draguta, nu e nici ceva rau. Cat timp nu se afiseaza ca una de pe Borsului, nu poti trage concluzia asta, decat din rautate! Ca viziteaza toate tarile si are posete, inseamna ca are bani, dar din nou nu poti trage concluzia ca e ceva rau in asta. Lucreaza ca mediator de ani buni, se fac bani in asta, lucreaza in CPCB/ANPC de ani buni si se fac bani si acolo, iar apoi, desi a lucrat in sistemul public a fost si premiata pentru activitate, eficienta, treaba bine facuta. Asta e o promovare pe merit, meritocratie. Dar unii pornesc in logica lor pe legea martiala, te nasti vinovat, ti-ai ales haine ce se potrivesc unele cu altele deci esti corupt, vandut, penal, puscarias.
Postat 15 Septembrie 2021, 16:52 de unu
FELICITĂRI RUXANDRA!
O alegere foarte reușită ! Tânără, inteligentă, empatică, rafinată și simpatică! FELICITĂRI ȘI MULTĂ BAFTĂ ÎN TOATE!
Postat 15 Septembrie 2021, 12:26 de ADI-MSC
insolent până în pânzele albe
Cu un nume de familie predestinat unei functii călduțe de funcționar în primărie, cu un fular și cu o poșetă aparent scumpe de parcă ar fi nora lui Bombonel, posibil totuși să fie chinezării, cu un aspect general greu de deosebit de antrenoarele de fitnes, de animatoarele din club sau pupilele de politicieni gen Irina lui Dragnea, era firesc să o vedem șefă la insolvență fiindcă asta e imaginea insolvenței la români, falit și cu poșeta Louis Voiton burdușită de cash...
Postat 15 Septembrie 2021, 11:09 de decalog
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON