URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Aprilie 2021, 12:13

Orădeanca Ioana Mihăilă, propusă oficial să fie noul ministru al Sănătăţii! 

Orădeanca Ioana Mihăilă, propusă oficial să fie noul ministru al Sănătăţii!  (foto: Facebook, Ioana Mihăilă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alianţa USR-PLUS a propus-o, miercuri, pe Ioana Mihăilă pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, portofoliu care îi revine alianţei în coaliţia de guvernare. Orădeanca îi va lua locul, astfel, lui Vlad Voiculescu, care a fost demis de premierul Florin Cîţu.

Dacă va fi numită, Ioana Mihăilă va fi cel de-al 4-lea ministru al Sănătăţii provenit din Bihor, după Ritli Ladislau, Cseke Attila, ambii susţinuţi de UDMR, respectiv Florian Bodog, propulsat de PSD.

"Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluţii ferme şi clare şi asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister - să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat", a transmis, printr-un comunicat, doctoriţa Ioana Mihăilă.

"Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu şi a medicinei de familie, precum şi alocarea finanţărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esenţial al mandatului meu", a mai subliniat ea.

De profesie medic endocrinolog, Mihăilă a fost cooptată, la începutul anului 2021, ca secretar de stat în echipa ministrului Vlad Voiculescu în urma unei competiţii interne în USR-PLUS.

Demiterea lui Vlad Voiculescu a provocat o criză în alianţa de guvernare formată PNL, USR-PLUS, UDMR, depăşită însă marţi seara, după două zile de discuţii prin semnarea unui acord adiţional. Documentul prevede că premierul Florin Cîţu va informa în prealabil partidele privind revocarea unui ministru şi va iniţia astfel o dezbatere în coaliţie. 

Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 şi este de profesie medic primar endocrinolog. În Oradea deţine o clinică de specialitate cu zeci de angajaţi. 

Absolventă a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă s-a clasat între primii 100 de candidaţi pe ţară la examenul naţional de rezidenţiat, profesând ca medic endocrinolog în Cluj şi în Oradea, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obţinerea gradului de medic primar. A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din judeţul Bihor.

Din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Ioana Mihăilă a coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României, se arată într-un comunicat transmis de USR-PLUS.

Ioana Mihăilă este căsătorită și are doi copii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Re:
imi cer scuze daca am facut-o pocaita si nu este, deductia era dupa aspect, vorba si port. Imi mentin parerea ca nu prezinta credibilitate. pur si simplu. cata vreme e obedienta si nu face pe curajoasa/desteapta, probabil va fi tinuta in functie.
Postat 22 Aprilie 2021, 08:29 de roger
Permutări, aranjamente, combinări
Oameni vechi(comuniști) cu politici vechi(comuniste) ne-au oripilat. Oameni vechi cu politici noi ne-au dezamăgit. Oamenii noi cu politici vechi ne-au scârbit. Cât va mai rămâne de așteptat să vină odată și oameni noi cu politici noi? Până atunci vom asista pe mai departe la tot felul de mutări politice, aranjări financiare și combinații mafiote.
Postat 21 Aprilie 2021, 16:26 de User anonimizat
PLUS
Câini ca ăștia de la PLUs mai rar vezi. USR-ul avea oameni profi. Wiener de la Arad a condus un spital de Covid în plină pandemie. Mihăilă are o clinică banală pentru că a avut bani să o facă. Nu cred că există termeni de comparație între cei 2, dar pentru ca Wiener e de la USR nu a fost bun. Cum să colaboreze PLUS cu PNL când nici măcar cu cei de la USR nu se înțeleg? Nici măcar o secundă nu a căutat PLUS un om profesionist ci a căutat sa fie omul lor. Ei aveau deviza "oameni noi în politică". De fapt deviza corectă era "Oameni de la noi".
Postat 21 Aprilie 2021, 15:02 de Vidar
??????
Asta nu e cea care a scos 2% la locale? uau, ce personalitate puternica are! Sigur o sa faca ordine cu greii din minister. :)))))))))))))))
Postat 21 Aprilie 2021, 14:40 de LaurentiuStresinar
CArp?
Carp era mai bun. A dovedit in Bihor. Daca ar face tot sistemul de sanatatre cum a facut sectia de urgente de la Judetean, am fi la alt nivel.
Postat 21 Aprilie 2021, 14:37 de Minerva
nemulțumită
Eu am fost nemulțumită de serviciile doamnei Mihăilă. De asemenea, un prieten a mers să se trateze pentru tiroidă și l-a trimis acasă cu tratament pentru tensiune și fără prescripție pentru tiroidă. La stat pățești așa ceva, dar la privat ai alte așteptări, pentru că plătești. Astfel de lucruri spun destul de multe despre doamna doctor. Nu cred că va putea fi performantă într-un minister când la cabinetul dumneaei nu e performantă.
Postat 21 Aprilie 2021, 14:18 de CorinaC
mai slaba ca Voiculescu
Cred ca USR-PLUS s-a chinuit mult sa gaseasca pe cineva mai slab ca Voiculescu.
Postat 21 Aprilie 2021, 14:12 de Horatiu
Ministerul Sanatatii = cel mai dificil in aceasta perioada
multa inspiratie si noroc dnei Mihaila, va avea nevoie din plin. sunt presiuni f. mari la MS din toate directiile. chiar sper din suflet sa nu fie mielul de sacrificiu ...
Postat 21 Aprilie 2021, 13:44 de cristi_h
avantaje triste
doua avantaje a avut pentru numire: este femeie si este pocaita. nu are studii de management, nu are experienta pe aceasta pozitie, nu are carisma, nu are vocabular si nu are atitudinea/prestanta potrivita pentru a ocupa aceasta functie. e ca si cum ai pune un mecanic de tren sa conduca ministerul transporturilor. pana sa avem o reforma adevarata in sanatate si transporturi, cred ca mai trec 20 de ani.
Postat 21 Aprilie 2021, 12:40 de roger
RE: avantaje triste
Pe asta că e pocăită de unde ați scos-o?
Postat 21 Aprilie 2021, 16:16 de Florin Ciucas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON