URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iulie 2021, 11:10

Orădeanca Dorina Korozsi, locul 2 la concursul "4 Miles X 4 Hours X 48 Hours" din Caraş Severin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atleta orădeană Dorina Korozsi a luat parte la un interesant concurs "4 Miles X 4 Hours X 48 Hours", organizat la Văliug, judeţul Caraş Severin, de Crossfit Timişoara şi Ponton Casa Baraj.

Concursul s-a desfăşurat la o manieră inedită, pe parcursul a 48 de ore. Concret, participanţii au trebuit să parcurgă 4 mile (6430 m) într-un interval de câte 4 ore, apoi 4 ore să se odihnească, după care s-o ia de la-nceput şi tot aşa.

În total, au fost 12 runde a câte 4 mile, concurenţii având de parcurs în total 48 de mile, reprezentând 77.249 metri, adică 77 km. A câştigat cel care a obţinut cel mai puţin timp pe toate cele 12 runde de alergare.

Alergarea a avut loc pe şosea, fără diferenţă notabilă de nivel. Fiecare participant a fost monitorizat individual cu un chip magnetic care s-a instalat la START.

Alergătoarea orădeană Dorina Korozsi a parcurs cei 77 de km cu un timp care a plasat-o pe locul II la feminin: 6 ore şi 16 minute. A fost devansată doar de Liliana Dragomir din Caransebeş, care astfel a câştigat cursa la feminin.

Deşi au luat startul 38 de concurenţi, nu toţi au terminat cursa. Aceasta a fost destul de anevoioasă, fapt care le-a produs accidentări.

"Am concurat la multe competiţii de-a lungul carierei mele ca sportivă, dar această competiţie de 4 mile x 4 hours x 48 hours a fost incredibil de grea. Au fost mulţi kilometri în doar 48 de ore, pe care eu niciodată nu i-am alergat - ca volum de kilometri - în aşa scurt timp. Am trăit o experienţă unică şi memorabilă, în cele 12 runde de 4 mile. Ne-am instalat în corturile noastre, unde fiecare şi-a făcut somnul şi refacerea pentru următoarea cursă. După jumătatea traseului am avut momente în care nu mai puteam, corpul nu mai reacţiona, muşchii mi se blocaseră, dormeam foarte puţin pentru că nu aveam timp. Trebuia să ne pregătim de runda următoare, trebuia totul calculat. În acest concurs am experiementat până unde pot sa îmi duc limitele. Niciodată nu renunţ", a spus atleta orădeană.

Pentru Dorina Korozsi va urma întrecerile Naţionalelor de master, programate la sfârşitul lunii august la Bucureşti, iar apoi Mondialele de master din 3 septembrie, din Austria, de la Strubai. În perioada 17-19 septembrie ea va participa şi la Campionatul Balcanic de la Korce (Albania).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON