URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Noiembrie 2019, 17:35

Oradea verde: Primăria va amenaja o grădină botanică cu seră, restaurant şi centru de cercetare pe terenul viran de lângă Parcul Salca

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele cinci hectare de teren viran de lângă Parcul Salca vor fi reamenajate sub forma unei grădini botanice cu seră, restaurant, centru de cercetare şi spaţii de joacă pentru copii.

Cel mai mare parc din Nufărul...

Consiliul Local a aprobat marţi, în şedinţă extraordinară, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii realizarea investiţiei pe amplasamentul care urmează să fie expropriat de municipalitate.

"Urmează să finalizăm studiul de fezabilitate pentru realizarea acestui proiect, să generăm procedura de expropriere a terenului pentru uz de utilitate publică şi, după ce vom deveni proprietarii terenului, să depunem aplicaţia pentru atragerea finanţării europene", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Potrivit edilului, proiectul ar urma să fie finanţat din fonduri europene în următoarea perioadă de finanţare, care va începe în 2020.

"Practic, la finalizarea lucrărilor, vom avea cel mai mare parc din cartierul Nufărul. Terenul în prezent neîngrijit dintre strada Meiului şi complexul Lotus alături de strada parcul Salca situat între strada Meiului şi Peţa va fi transformat într-o zonă verde de dimensiunea Parcului 1 Decembrie", a spus primarul.

... cu grădină botanică

Potrivit raportului de specialitate anexat proiectului de Hotărâre de Consiliul Local, viitoarea grădină urbană va avea o funcţie mixtă de relaxare şi educaţie.

Printre construcţiile de aici se vor număra o casă cu fluturi, un restaurant cu bibliotecă botanică analogică şi digitală, un centru de cercetare şi un muzeu botanic.

"Grădina urbană ar urma să cuprindă inclusiv o grădină botanică de tip tropical care ar prelua toate plantele de la sera de pe malul Crişului Repede care este în administrarea Universităţii, dar în stare proastă", a declarat primarul.

Viitorul parc va mai cuprinde zone distincte caracteristice diferitelor zone geografice din lume, plus trasee de promenadă lângă care vor fi amenajate şi trasee de apă. Totodată vor fi zone pentru copii de diferite grupe de vârstă şi un pavilion pentru organizarea de evenimente de la petreceri de vară sau concerte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
parcul salca
cel mai mare parc din oras nu are nici un tobogan, la cele doua leagane se sta la coada in week-end iar copiii mici plang la coada din cauza incompetentei proiectantului, primaria spune ca nu poate interveni fiind proiect european in schimb aceasi primarie poate autoriza langa parc un restaurant terasa pentru firma select catering, cosmarul gradinitelor si spitalelor din oradea prin mancarea de proasta calitate dar fiind firma de casa a pnl nu putea fi refuzata chiar daca se puteau corecta pe acel spatiu greselile facute initial pe proiectul european.
Postat 19 Noiembrie 2019, 21:26 de Traian
Primăria construiește restaurante ...
... pe care le dă în administrare unor firme liberale de profil ori semiprofil ?!? Mai pe scurt, în acest caz ... niște liberalii orădeni își fac restaurant pe bani publici !?!
Postat 19 Noiembrie 2019, 20:36 de CrisDumi
un plan care merita felicitari
bine gandit! felicitari pentru initiativa si pentru dorinta de a construi puncte educationale si de la relaxare in oras. nu se scrie totusi nimic de parcarea aferenta, ar fi necesare sute de locuri de parcare gratuita, se stie ca soseaua Cantemir - Nufaru este cea mai sufocata din oras din cauza Lotusului.
Postat 19 Noiembrie 2019, 19:59 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON