URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 08 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cred că mai toată lumea a auzit de concitadinul nostru George Haber, ajuns în Sillicon Valley, unde a făcut o frumoasă carieră în IT. De câte ori are ocazia, vine în țara natală și deapănă, cu mult umor și competență, experiențele fascinante acumulate într-o viață de om. Așa a făcut și săptămâna trecută, când la IQ Digital Oradea Summit, o manifestare de mare calitate, ne-a povestit despre planurile sale de viitor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Octombrie 2024, 18:26

Oradea va găzdui prima ediţie a Campionatului Judeţean de Socca

Oradea va găzdui prima ediţie a Campionatului Judeţean de Socca Sursa foto: Baza Sportiva Dinamic / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce a găzduit, în luna mai, prima ediţie a Campionatului Naţional de Socca, Oradea se pregăteşte acum şi de organizarea primului Campionat Judeţean al acestei discipline sportive, socca, un joc asemănător minifotbalului.

Competiţia se va desfăşura la Baza Sportivă Dinamic Oradea (fostă AEK), lângă magazinul Arabesque.

Campionatul Judeţean de Socca Bihor este organizat sub egida Asociaţiei Judeţene de Minifotbal şi a Federaţiei Române de Minifotbal.

Deşi e asemănator jocului de minifotbal, socca are câteva reguli diferite, cum ar fi: mărimea porţilor de joc, de 4m/2m, faţă de 3m/2m la jocul de minifotbal; se poate pasa cu propriul portar doar când acesta se află în zona careului; autul se bate doar cu piciorul.

În rest, socca are aceleaşi reguli ca jocul normal de minifotbal, printre altele: 5+1 jucători; timpul de joc este de 2x25 minute; cartonaşul galben atrage după sine eliminare de 2 minute, iar cartonaşul roşu eliminarea definitivă.

În legătură cu prima ediție a Campionatului Judeţean de Socca, organizatorii ţin să precizeze că nu se va plăti taxă de participare, dar se va plăti o taxă pentru folosirea terenului.

Primele 3 echipe se vor califica automat la Campionatul Naţional de Socca, campionat licenţiat care se desfăşoară sub egida Federaţiei de Minifotbal din România.

Înscrierile se mai pot face doar până la data de 13 octombire, la numărul de telefon: 0752.862.221.

socca

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5425 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON