URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Ianuarie 2012, 20:46

Oradea, seara a şasea de proteste: Unii manifestanţi s-au retras din cauza lozincilor vulgare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gerul, lapoviţa şi viscolul nu i-a ţinut pe "durii" protestatarilor din Oradea departe de Piaţa Unirii nici joi seară, în a şasea zi de mitinguri neautorizate.

Circa 100 de persoane au fost prezente încă de la ora 18 fix în faţa statuii lui Mihai Viteazul, pentru a manifesta împotriva, practic, a orice, dar mai ales a preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Emil Boc şi întregului Guvern, precum şi contra PDL.

Adunare pestriţă

"Băsescule, fii bărbat, nu o glugă de că...at!", "Vrem să muncim, nu să cerşim!", "Jos dictatorul! Jos clanul Băsescu!", "Aţi uitat jurământul Aşa să ne ajute Dumnezeu!", "Om hain la suflet, unde-ţi este mila când ne vezi povara, când îţi vezi poporul trist şi-nlăcrimat, cum l-ai fi privit pe Ştefan de-ar fi înviat?", "Nu ne închide gura când noi vorbim în cor, ca lege să ai vocea acestui popor!" - au fost sloganuri scrise pe pancarte, alternate însă cu scandări mai puţin ortodoxe, gen "Băsescu şi curva lui să se ducă dracului!".

Chiar dacă în primul rând al protestatarilor au stat, la fel ca în serile trecute, Nicolae Bochiş, membru al asociaţiei revoluţionarilor orădeni din 1989 (cu eşarfă tricoloră ca de primar), şi Aurel Flonta, preşedintele unei fundaţii al cărei scop declarat este întărirea legăturilor culturale cu Franţa, nu aceştia au fost liderii manifestaţiei, ci un grup de circa zece membri ai galeriei FC Bihor, care au scandat pe ritmurile din stadioane ba "Anticipateeee! Vrem anticipateeee!", ba "PDL şi USL, aceeaşi mizerieeee!", "Aleee, aleee, du-te, du-te, Băsesculeeee!".

De altfel, cei ce se declarau suporterii FC Bihor au şi atârnat pe soclul statuii un cearşaf pe care scria "Ultraşii, oameni cu drepturi".

Jos prefectul!

Manifestanţii au cerut, pentru prima oară, pe lângă demisia preşedintelui şi a Guvernului, şi pe cea a prefectului Gavrilă Ghilea, despre care au spus că a jignit suporterii FC Bihor, acuzându-i că ar fi fost manipulaţi de senatorul PNL Cornel Popa, dar şi că este "un îmbuibat" care, prin firma sa de construcţii, câştigă milioane de euro de la stat.

De altfel, protestatarii au deschis o listă de semnături pe o petiţie despre care au afirmat că o vor înainta vineri prefectului. "Vrem să ne demonstreze că a transmis mai departe, la Bucureşti, revendicările noastre: să plece Băsescu şi Guvernul, iar senatorii şi deputaţii opoziţiei să-şi dea demisia din Parlament, ca să provoace alegeri anticipate", a spus Nicolae Bochiş, completat de cei din jur: "Şi să plece şi Ghilea!", "Jos prefectul!".

De altfel, manifestanţii au promis că vor continua protestele, inclusiv în faţa Prefecturii, până vor obţine demisia lui Băsescu şi a Guvernului PDL, precum şi hotărârea Parlamentului de organizare a alegerilor anticipate, necomasate.

Dumnezeu şi sex oral

La mitingul de joi seară a participat, la fel ca în ultimele trei zile, şi un bărbat care a afirmat că locuieşte în Dobreşti, că are şase copii şi este şofer de camion, precizând că e nelipsit deoarece crede în "puterea lui Dumnezeu" şi are convingerea că "dacă nu ieşim în stradă să dăm jos tiranii care ne conduc o să ne bată Dumnezeu, cu sărăcie încă şapte ani de-acuma înainte".

"Să ştiţi că şi dacă o să fie cutremur, cei din familiile din care unul singur iese la protest o să scape toţi, chiar dacă li se dărâmă casa sau blocul", a explicat omul cu seriozitate, în timp ce în spatele său alţii strigau "M... Băsescu!".

De altfel, coborârea nivelului manifestaţiei l-a determinat pe un tânăr cu ochelari să părăsească vizibil dezamăgit Piaţa Unirii, motivând - când reporterul BIHOREANULUI l-a întrebat - că "aici nu-i de mine". "N-am venit să înjur şi nici să spun că toţi sunt din acelaşi aluat, ci să-l dăm jos pe Băsescu şi PDL-ul. Dar aşa n-o să schimbăm nimic!", a spus omul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
"votat, dar nu sustin niciunul dintre candidatii propusi"
Azi,22 ianuarie 2012, ultima zi a Anului Iepurelui de Metal. Urmeaza anul Dragonului de Apa,din pacate cei care nu si-au rezolvat problemele in anul 2011, vor observa ca 2012 este un an mult mai dur -dar .....nu va rezolva problemele financiare ale umanitatii,Din pacate,la noi, ca si in lumea intreaga-problemele nu sunt generate de de partea financiara ci, de insusi SISTEMUL de organizare al Planetei, Astfel, ne punem intrebarea : care model de organizare sociala este cel mai benefic la ora actuala???Crede cineva ca un STAT SOCIAL- ar rezolva azi problemele din Romania? Evident, nu. Atunci de ce sa votez asa ceva? Dar la votare tot voi merge ! Si, ca tema ptr. cei care pregatesc alegerile : va rog din suflet, tipariti pe buletinul de vot si o caseta goala, in care sa-mi pun stampila,cu semnificatia \"votat, dar nu sustin niciunul dintre candidatii propusi\"- si veti avea surpriza sa vedeti ca atunci romanii vor merge la vot.
Postat 22 Ianuarie 2012, 08:35 de Floricita Ingrozita
Ha?
Aurel Flonta??? Dca e cel pe care-l stiu (fost informator al securitatii in inchisoarea in care ajunsese datorita unei proces de delapidare masiva, inainte de '89 si apoi, primul om care a devenit patron, in 1990, cu fratii "insinuati" la guvern si sustinatori ai clanului Micula, arestat si inchis, din nou, pentru falsuri in acte publice, fals intelectual cecuri fara acoperire si altele - ma intreb :CE CAUTA ACOLO???
Postat 21 Ianuarie 2012, 16:18 de o oarecare
j
jos popa
Postat 20 Ianuarie 2012, 16:42 de j
ATENTIE!
ATENTIE! Printre cei care ies in strada sunt multi PUPINCURISTI AI SISTEMULUI! Unul dintre ei l-am indentificat:"SE DA SCORTOSU"
Postat 20 Ianuarie 2012, 15:48 de Viorel
BRRRAVVVO, jos cu DICTACHIORUL!
fara mila cum protestanti rabda FRIG si maria sa CHIROOOUL nu si perimte sa i RESPECTE asa vom si DA, HUUUUUUUUUUU !
Postat 20 Ianuarie 2012, 13:23 de BRRRAVVVO, jos cu DI
j
jos bondar
Postat 20 Ianuarie 2012, 12:17 de j
j
amandoi
Postat 20 Ianuarie 2012, 12:16 de j
detaliaza
@j: el sau ea? sau amandoi?
Postat 20 Ianuarie 2012, 12:10 de dante
j
jos bungau
Postat 20 Ianuarie 2012, 12:07 de j
vreau si eu
@h: jos filip
Postat 20 Ianuarie 2012, 11:19 de dante
h
jos glilea jos tarle jos blaga
Postat 20 Ianuarie 2012, 11:18 de h
in traducere
@h: adica tot PDL
Postat 20 Ianuarie 2012, 11:15 de dante
h
jos parcioaga
Postat 20 Ianuarie 2012, 11:14 de h
aiurel
@aiurel: Adunare Constituanta? Acum, dupa 22 ani si inca stat membru UE si NATO? Dar ce e atat de "tragic"in Constitutia actuala? Constitutia insumeaza in primul rand niste principii! Ca orice poate fi perfectionat e adevarat! Dar asta poate sa faca orice Parlament cu o majoritate confortabila(sau pentru a se asigura 2/3 cu consultarea opozitiei).
Postat 20 Ianuarie 2012, 10:38 de dante
pt dante
Cred ca da,dar as dori un guvern condus eventual de Blaga(Boc are imaginea foarte erodatara),fara Udrea,Igas,Funeriu.(sa ma scuze daca mai este vre-o unul care nu are ce cauta intr-un guvern si nu l-am pomenit aici).Cat despre unpr,prm,ppdd sau altii nici nu poate fi vorba.Cred ca acum se va vota pe principiul alegerii celui mai putin rau asa cum am fost nevoit sa-l votez o data-n viata pe Ilici(sunt sigur ca stii cand)
Postat 20 Ianuarie 2012, 10:33 de Ovidiu
Istoria se repeta, doar prostii se schimba...
....si azi suntem noi (aproape toti !). Va aflati in situatia in care erau si cei ce faceau si desfaceau guverne dupa fuga lui pingelica ! Nu realizau si nici voi nu realizati ca trebuia/trebuie altceva ! Asa cum atunci l-au respins pe dascalescu, pe verdet, pe manea manescu (iliescu trebuia si el ejaculat !), asa si azi, nu poti pune in locul lui boc pe ponta sau in locul lui base pe antenescu ! SUNT DIN ACELASI ALUAT ! Solutia RADICALA SI REVOLUTIONARA ar fi dizolvarea parlamentului, alegeri pt. o adunare constituanta (suntem aici si datorita porcariei nasite de iliescu si iorgovan !), chemat Isarescu sa preia guvernarea pt. un an....ar fi multe !
Postat 20 Ianuarie 2012, 10:04 de aiurel
?
@. : din expunerea ta, nu-mi dau seama pe cine vrea poporul. inteleg doar ca: PDL-NU, USL-NU, UDMR-NU! mai ramane PPDD(dar cfm. sondajelor nici ei nu au cine stie ce) sau \"Alba ca Zapada \"(care deocamdata nu stim cine e).
Postat 20 Ianuarie 2012, 09:54 de dante
Cine vrea ,,anticipate'' ?
Nu confunda POPORUL cu shleahta jefuitorilor ! Striga revolutionarii (li s-au taiat drepturile ! (oricum 90% erau/sunt niste impostori), striga militienii/apevistii (cine a avut de-a face cu militistii sau cu apevistii stie ce faceau/merita !), striga cei ce primesc ajutoare si li se vor taia ( marea majoritate n-au carte de munca, dar asa-s de bolnavi ca ar putea manca la o masa un porc si ar putea bea un butoi de vin!)....Aici intra si trepadusii partidelor (oricare !), cei ce traiesc foarte bine cand ,,ai lor'' sunt la putere ! In Oradea daca nu esti ungur (recomandat de UDMR! ) sau PeNaL (recomandat de unul mai PeNaL), nu ai nicio sansa de a ocupa un post in administratia locala sau in regiil ! Si asa e in fiecare localitate, chiar si in ultimul catun ! Si daca ma uit bine pe harta, psd si PeNaLii au cam 60% din ad-tiile locale. Acum ceilalti 40% vor si ei posturi, sinecuri....Astia si pegra, nelipsita de la orice ,,eveniment'', astia zbiara in strada ! Daca 10% dintre bucuresteni voiau usl, ieri la Arc erau peste 100.000 de oameni ! Cand colo, ce sa vezi : cu chiu cu vai au putut strange cateva mii de năimiți, oaste de stransura, ziceai ca-s din muppets show ! Nici guvernantii nu stau mai bine ! Acum trage tu concluzia pe cine vrea POPORUL !
Postat 20 Ianuarie 2012, 09:46 de .
vot
@Ovidiu: OK, si totusi cu cine ai dori sa votezi? cu cineva tot trebuie sa o faci si tu! desi as zice ca te orientezi tot spre PDL, daca zici ca de la boc incoace sunt niscaiva autostrazi(Campia Turzii-Gilau si mai nou Arad-Timisoara)
Postat 20 Ianuarie 2012, 09:45 de dante
pt dante
Sa nu uitam ca PNL SI PSD au guvernat inainte cu 3 ani si lumea nu i-a mai dorit,acuma si-au schimbat denumirea pentru alegeri ca sa ne prosteasca din nou.Eu nu pot sa uit ca sub GUVERNAREA USL TAXA AUTO nu a fost scoasa,dimpotriva a fost MARITA,desi ni se spunea ca economia duduie (aproape exploda),noi nu am TRAIT BINE,asa se explica de ce aprins bine la populatie sloganul lui base,NU am avut drumuri bune,de AUTOSTRAZI NU SE PUNEA PROBLEMA pana nu a venit Boc,si multe altele care ne-au fost servite de PNL SI PSD,adica USL.
Postat 20 Ianuarie 2012, 09:41 de Ovidiu
anticipate
daca se striga anticipate(si se striga)banuiesc ca cei care o fac au o alta optiune politica clara; UNPR cade ca e la guvernare, PPDD-pacaleste pe cine pacaleste dar nu pe foarte multi. si atunci nu cumva exact USL ramane ca principala optiune? deci de ce sa-i spanzuram pe antonescu, ponta sau constantin? ca nu ei au provocat MARELE DEZASTRU!
Postat 20 Ianuarie 2012, 08:04 de dante
Se bat pe ciolan !
Sunt atat de vinovati toti de starea noastra actuala, incat daca ar fi spanzurati singurul criteriu de atarnare in streang ar fi alfabetul : antenescu, basescu, boc, iliescu, nastase, ponta, tariceanu, voiculescu........................................................si mi-ar mai trebui vreo o suta de pagini !
Postat 20 Ianuarie 2012, 07:09 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON