URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 24 APRILIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La cât de mult suntem noi iubiți de autoritățile centrale, Bihorul ar putea liniștit să-și declare autonomia. Avem în lucru o autostradă care nu se mai termină, iar ministrul Transporturilor își permite să nu dea ordin de începere a lucrărilor la un tronson, numai pentru că are niște polițe de plătit unui constructor. Despre linia ferată Oradea - Cluj, și implicit spre București, ce să mai zicem? Specialiștii au arătat că gradul de realizare a investiției de 2 miliarde de euro este ceva mai mare decât o alcoolemie de Vaslui.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea arată bine, nu doar în comparație cu alte surate românești, ci și cu orașe de talia ei din Vest. În multe locuri chiar superb, binemeritându-și magnetismul din clipurile turistice și „nielcoșagul” cu care unii localnici o laudă pe rețelele sociale. Baiu-i purtarea altora dintre cei care o locuiesc.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota la alegerile prezidențiale din luna mai? (Candidații sunt enumerați în ordinea de pe buletinele de vot)












De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută arătam că nu există nicio reglementare legală privind modul în care pot fi gestionate parcările private în România. Pornind probabil de la această realitate, în data de 31 martie a.c. a fost înregistrată la Senatul României o propunere legislativă semnată de mai mulți senatori și deputați prin care se urmărește definirea și reglementarea parcărilor private. Cum anume?
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Noiembrie 2024, 20:30

Oradea, la bătaie! Cătălin Moroșanu aduce, în premieră, finala Dynamite Fighting Show. Ce e de văzut? (FOTO/VIDEO)

Oradea, la bătaie! Cătălin Moroșanu aduce, în premieră, finala Dynamite Fighting Show. Ce e de văzut? (FOTO/VIDEO) ÎNFRUNTAREA COLOȘILOR. Lungu și Micuțu’ s-au măsurat deja din priviri, însă măsurătoarea cea importantă, cea din ring, de acum urmează...

Oradea va găzdui la începutul lunii decembrie un eveniment aparte în lumea sporturilor de contact: finala circuitului Dynamite Fighting Show, cea mai mare gală de kickboxing a anului.

Luptătorii care îşi vor măsura forţele au "ocupat" deja oraşul, filmând în turnul Primăriei, în pasajul Vulturul Negru şi în Cetate, pentru a promova "lupta colosală" organizată, în premieră, de Cătălin Moroşanu în oraşul de pe Crişul Repede.

By Moroşanu 

Fondată în 2018 de fostul luptător Cătălin Moroşanu, Dynamite Fighting Show a devenit o apreciată competiţie de kickboxing, cu luptători de calibru şi apreciată de public: după pandemie, toate evenimentele organizate de DFS s-au desfăşurat cu casa închisă. 

Finala din acest an - numită şi "Lupta colosală" - se va ţine pe 6 decembrie la noua sală polivalentă, iar în ring vor urca nume grele din kickboxing. "Când am văzut Oradea Arena, mi-am spus că acesta e locul unde vreau să organizez o finală Dynamite Fighting Show. Acum, după multă muncă, am reuşit", a transmis Cătălin Moroşanu (foto mijloc)

Pentru fanii orădeni ai luptelor de contact va fi o ocazie rară să vadă pe viu confruntări ce se anunţă aprige şi spectaculoase. 

"Îi voi lua capul!"

Cap de afiş este lupta dintre favoritul gazdelor, fostul campion mondial la judo şi sambo Alexandru Lungu (1,80 m şi 155 kg), şi Cristian "Micuţu" Anheliuc, un gigant de 2,10 m şi cântărind 177 kg, cu experienţă în kickboxing şi MMA. 

"Unii mă condamnă. Că «dom’le, ai devenit o babă, ar trebui să te laşi, să dai voie altora...». Vreau să spun că nu iau locul nimănui, fiecare îşi merită locul lui. Hate-ul ăsta de multe ori ne dă putere şi ne ajută să mergem înainte", a spus "Muntele Bihorului" la prima întâlnire din Oradea cu adversarul. 

Despre viitoarea luptă, Sandu Lungu a promis că va fi "o încleştare crâncenă", în care adversarii nu vor fugi prin ring, ci vor căuta fiecare să-l facă knock-out pe celălalt. "Este cel mai mare adversar din cariera mea, la propriu", a adăugat luptătorul orădean, nu înainte de a-l ameninţa pe Anheliuc, care în trecut a practicat baschetul: "Îi voi lua capul şi voi juca baschet cu el!". Iar acesta nu i-a rămas dator: "Ca să ajungi la cap, trebuie să-ţi iei o scară...".

Tot Anheliuc, supranumit Ursul din Bucovina, a avertizat: "Nu sunt pionier în sporturile de contact, am lupte la activ, am o centură mondială de amatori în Republica Moldova, de MMA. Nu îmi este frică!". 

"Vor ieşi scântei!" 

Bihorenii vor mai avea un favorit pe tabloul principal al galei: Adrian Maxim (36 ani), care a luptat atât în Glory, cât şi în cele mai mari promoţii din China. El îl va înfrunta pe brazilianul Vinicius Bereta, un sportiv care a luptat atât în MMA şi kyokushin, cât şi în karate kombat, iar în kickboxing are 32 de victorii. "Voi lupta acasă, în faţa propriilor suporteri, dar în ring nu am emoţii. Vor ieşi scântei!", a promis şi Adrian Maxim (foto)

În deschiderea galei vor lupta şi bihorenii Ştefan Pustai, Darius Barela şi Filip Buţincu, prezentaţi ca fiind tineri "care vor să se afirme pe scena principală a kickboxului românesc". 

Pentru titlul mondial

Ca urmare a unui acord semnat de DFS cu federaţia mondială ISKA (International Sports Kickboxing Association), cei care câştigă "piramidele" DFS pot lupta pentru centurile mondiale. 

Astfel, la Oradea, învingătorul din DFS23 Bistriţa, Andrei Leuştean, îl va înfrunta pe camerunezul Brice Kombou pentru titlul suprem la categoria super mijlocie. Al doilea duel pentru titlul mondial va fi între bistriţeanul Sebastian Lutaniuc, care a devenit campion la DFS24 Târgu Jiu după 3 victorii într-o singură seară, şi grecul Vasileos Ozy Karagkiozis, deţinător al centurii mondiale WKN.

Dynamite Fighting Show mai promite alte 6 super fight-uri în "card"-ul principal. Una dintre ele, de tip David vs. Goliat, este cea dintre Bogdan Năstase (81 kg) şi Tolea Ciumac (135 kg). 

Cu Remy Bonjasky

Cătălin Moroşanu şi Benny Adegbuyi se vor duela în calitate de antrenori: elevul celui dintâi, Vasile Corcodel, se va întâlni în ring cu pariul lui Benny, braşoveanul Remus Bortea, într-o confruntare la categoria grea.

La evenimentul de la Oradea va fi prezent şi legendarul triplu campion mondial K-1 Remy Bonjasky (foto stânga), care se va întâlni cu fanii şi va comenta gala, pentru cei din Olanda, prin intermediul platformei sale Warrior Code. 

Cu o zi înaintea galei, este de aşteptat o nouă întâlnire cu publicul, cu intrare liberă, la cântarul oficial. Peste 3.300 de bilete pentru eveniment s-au vândut deja, iar cele rămase se pot cumpăra pe platforma bilete.ro, la preţuri începând de la 50 lei. Când gongul va anunţa prima luptă, organizatorii se aşteaptă ca sala să fie arhiplină, iar publicul pregătit să vadă "lupte colosale"...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
puterea speciala: canabisul
"Adrian Maxim (36 ani), care a luptat atât în Glory, cât şi în cele mai mari promoţii din China. ", a vandut si droguri...
Postat 21 Noiembrie 2024, 20:55 de florea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3576 RON
  • 1 EUR = 4.9775 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON