Câştigătoarea licitaţiei pentru serviciile de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie din Oradea, firma Romprest, şi-a inaugurat vineri, oficial, sediul din municipiu, prezentând totodată presei serviciile pe care le oferă, tehnica şi utilajele folosite. Compania are un contract cu Primăria Oradea pe o perioadă de 4 ani, iar conform legii deţine exclusivitatea prestării serviciilor DDD pe raza municipiului.
"În Oradea vom lucra cu substanţei noi şi de ultimă generaţie. Şi dotarea e nouă, strict dedicată municipiului", a declarat directorul Romprest, Sorin Velicu.
Apoi, muncitorii companiei au făcut şi o scurtă demonstraţie de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie şi de tratament fitosanitar, prezentând astfel utilajele purtate de muncitori şi cele auto-propulsate, adică cele care împrăştie substanţele de dezinfecţie şi deratizare de pe platforma unor maşini. Rapid, zona drumului lăturalnic din şoseaua Borşului, unde se află sediul Romprest, s-a umplut ca de un fum alb, denumit în termenii de specialitate ceaţă termică pentru tratamentul vegetaţiei greu accesibile.
"În oraş nu veţi vedea aşa ceva, căci vom folosi tehnica volumului ultra redus absolut", a explicat Roxana Constantinescu, şefa filialei orădene a companiei. Această tehnică presupune împrăştierea de microparticule de insecticide astfel încât acestea să nu se disperseze prin aer, ci să acţioneze direct în zona în care sunt pulverizate.
Dacă vremea se va îmbunătăţi, muncitorii Romprest vor începe de luni să deratizeze spaţiile publice din oraş. "Împărţiţi pe echipaje, vom scana perimetru cu perimetru în oraş. Nu vom pune capcane mari şi vizibile, ci camuflate, în locurile pe care noi le considerăm oportune, chiar dacă nu sunt vizibile. De asemenea, vom solicita acces în zone în care nu putem ajunge, dar unde depistăm focare, cum sunt subsolurile", a precizat Constantinescu.
Aceasta a mai spus că un obiectiv al Romprest este prevenirea răspândirii dăunătorilor, astfel că în Oradea se va aplica un program de tip "pest control", care presupune identificarea surselor de dăunători, eliminarea lor şi prevenirea reapariţiei lor. Totodată, Constantinescu a spus că Romprest evită, pe cât posibil, substanţele biocide, preferându-le pe cele bazate pe extracte naturale.
Romprest va efectua în Oradea şi activităţi de erbicidare, pentru combaterea plantelor alergene.
Pe de altă parte, directorul companiei a precizat că nu e exclus ca firma, de origine din Bucureşti, să participe pe viitor şi la alte licitaţii ale Primăriei Oradea, având şi divizii pentru amenajare de spaţii verzi şi pentru salubritate.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.